CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~~ MEREKA YANG ONAR ~~

Assalamualikum :) Welcome To Faarah PUNYA blogg bha !! , Disini sy akan menceritakan tentang kisah suka duka dalam hidup sy , Tanks For reading my CURHAT , and please leave a comment . Thank You :D

Thursday, December 15, 2011

BERAKHIR ;'D kembali SINGLE


yeaa , okee semuaa da berakhirr , jadii STOP namao sudaa sebut pasal diaa ;'D HAHA ~ mmg duluu akk bodo betul endak penaa dngar ckp kawan2 kuu tentangg diaa XD adehh mmg tp okee x usah sesali ag , saia sudaa SINGLE , HAHHA XD okee untuk pngetahuaan kauk , mmg saia sayagg ko , tpp , baruu saia sedarr tidaa gunaa sayangg katt orang mcm kauk -.-' HAHA ~ daii sakiiitt , betul apaa , dalam laguu pon adaa ckpp bh , AKU ENDAK LEVEL sama PLAYBOY HAHAHAHAHA XD assssiiik

okee blog kuu dahh bersihh darrii wajah nyaa , jadikk sekarangg tedaa lagii tangisann XD ygg adaa snyumann tandaa saia BAHAGIA , okee saia sekarngg aknn buang perasaan saia kat andaa , kalau tauu knn baguss  sakit mengharap cintaa c BAKRIE bha -.- daripadaa memberii cintaa untuk orang laenn , lalalalaal whatever laa , blaa blaa blaa , okee XD saia out duluu , HAPPY niee , sekurang2 nyaa , saia masi adaa kawan2 saia yg adaa n terbaekk untuk saia :) sayangg kamuu semuaa , HAHA mcm dalamm laguu kann , DUNIA BELUM BERAKHIR BILA KAU PUTUS KAN AKUU , MASIH BANYAK TEMAN2 KU DI SINI MENEMANI KU ;D neaaaa duluu ko nyanyi knn laguu niee , neaa sekarangg akuu nnyii untuk ko :) okee

papaii :)

Monday, December 12, 2011

saia langsung TAK FAHAM !!


helo ;'D hyee all , hemm okee setiap arii , ceritaa saia pasti tentang kesedihan ygg saia rasaa -.-' heem lau korangg x sukaa korang bolee BERAMBOS darii cini okee , hemm :'( bukann nak kurang ajarr , tp ,!! dah korang x sukaa buat paa masii nak baca kn ;')



okee kali niee semstinyaa tentangg KESEDIHAN saia :'( satu2 bha bilangg yg datang -.-' akuu dak paaham langsungg pa ygg kauk cakap tuu , selaluu kauk bilang ma akuu knn zann , NANTI KAUK TAU JUAK TU !! okee dah sekarangg akuu dah tauu =.=' akuu dah sangat fahamm , FAHAM SANGAT2  :'( napaa kauk endak bg tauu yg kauk ma DIA masii COUPLE ?? napaa ? BANGGA ka kaukk ko di rebut2 iyaa ? hemm apaa waa niee ? endakk PUAS ka kuk kasii sakit aty PEREMPAUN ??  DIA still ma kauk knn zann ? napaa ko siksaa akuu bgniee ? apa juak salah kuu niee ma kauk ?? napaa ?? pena kaa ak buat keluarga muu sakit aty ? hemm kenal keluarga muu sak endakk :'( jadii apaa ? apaa semuaa niee ?? tolong bhh jelas knn ma ak -.-' akuu betul2 endakk tau sudahh mau buat paa ! satuu sudut akuu mauu jal LEPASKAN kauk , tp d satuu sudut laekk akuu CINTA kauk !! kauk berjwyaa merajai hatii kuu BUDAK !! :'( napaa waa ko bgniee ??

## ANDA BEGITU KEJAM !!

Sunday, December 11, 2011

akuu nak cakap yang akuu RINDU



hyee , tengs sbb usha inii blog , n tengs juakk sbb folow , HAHA ~ jn risauu saia akan FOLLOU andaa balik , ;D hemmm okee semalam 10,12,11 :'D ituu bhaa gerhana bulan , semuaa orang sebut2 , menarik bhaa kn ;P adehh semadd laa saia sendiri pun tingguk tuu BULAN , YA-ALLAH , cantik tak terkataa :') sampaii menangiss owhh , saia tingguk ituu bulann <3 lalalalala bukann seday , tp telampauu gembiraa , sungguh CANTIK ciptaan TUHAN knn ;D nak ambil gambar tuu bulann , tp knn , kamera puu enduk bhaa -.-' endak sampai bh bilangg XD adehh neaa jap upload pic duluu ...


neaa cantik kann , sebnarnyaa ni pic bukan ak ygg ambil , tp ak curii XD d page TAWAU , HAHA endak papa bh knn :)

okee , STOP cerita sal bulan :) sekarangg mau ceritaa pasal title kuu tuu ;'( hemm endak tauu mau mula dari manaa -.-' hanya TUHAN sak tahu perasaan kuu bh :'( betul bhaa demi ALLAH akuu R I N D U diaa :'( ak rinduu kauk bh zann dan masok hari niee dah 3 hari , kauk buat ak mcam orang asing :'( apaa juak salah kuu ma kauk ? ko jujur bhaa , ko ceritaa sak semuaa yg ko endak puas aty maa ak , bilangg orng kalau mau jaga aty orang supyaa endak sakit , kauk ceritaa semuaaa nyaa :'( jadii sakit tuu SATU KALI ,

semenjak kejadiann 2 hari laluu kauk mcm x nak layann akuu daa , hanginn sana sini , bad modd :'( hemm rinduu bh akuu koo merepek !! sekarangg betelepon ponn macam hemmmmmm YA-ALLAH :'(  kuat knn aty kuu :'( akuu mampuu bertahann !! ak mampuu PERTAHAN KAN hubungann kuu nii :')





natauuu mao cakp paa lagii :'( kinii air mataa kuu mula mengalirr , engkau masii belum berubah engkauu tetap samaa -.-' hemmm sebnrnyaa baruu habis ONCALL dengan dia tadii :') hemm tp kejap jak , malas akuu mo ganguu diaa :'( diaa sibuk kerjaa -.-' tponn pon x sampai 5 minit :'( yeaaa laa ak mesti paam juak knn diaa KERJA , hemm lagii dan laagiii akuu RINDU DIA :'(

## dengarkann akuu ku MERINDU kan muu :'(

Tuesday, December 6, 2011

sekadar nak MELUAH






endaak tauu mao mula knn dari mana -.-' saia pun bingung owhh , natauu sudah ma meluah dengan sapa , selama nii maci adaa juak ygg sudi dengar luahan saia owhh , sekarang ?? entah laa dia punn dahh x anggap ak SAHABAT dia -.-' ak x tau apa sebenarnyaa salah kuu ma dia tuu ! semenjak dua menjak nii diaa dah memang orang asing untuk ak :'( napa ko buat saia bgni rinn ?
ak bacaa tu blog muu :'( agak kecewa ak yaa , kauk PURAK2 macam tak da papa jak depann ak , hemm ak tau ko memengg banyak masalah , bgtu juak ak rinn ;'( masalah tuu bnyak bha -.-' sebenarnyaa ak x mo bh nasiat muu :'( ak mo KAU !! hemmm tp lau memangg kauk endak mo dah jd SAHABAT ku x paa rinn :'( ak bole terima tp ko bg ak SEBAB knpaa kauk buat ak mcm orangg ilang araa ? okee mayb betul arr ko ckp semuaa tuu -.-' tp kadng2 ak pikirr , sbb DIA kita bgni kan ?? ko bg ak semuaa semngat tp ak masi BUTA !! hati dan perasaan kuu BUTA sbb dia :'( betul knn ? okee mayb ko punn bengang dah ak , balek2 ituu jak trus yg ak ckp ;'( tp ko endak tau knn ak pikir semua tuu ? semua tentang dia DAN juga tentang EX KAPEL nya tuu -.-' kauk tau kaa rinn , setiap HARI ak ONLINE , FB ex kapelnyaa bh jadii KEUTAMAN kuu :'( nataw napa ak bole bgtuu rinn :'( jujur laa ak kataknn yaa rinn , selama ak ber KAPEL diaa orangg ke DUA buat ak GILAK !! kauk tau kaa ? kauk tau knn sapa ygg pertamaa ? yahh betul ko rinn , c BAKRIE !! dia yg pertama rinn :'( nataw laa , sebelumm ak kenal c bakrie ak betul2 anggap CINTA itu sampah !! budu bh , sapa pikir pasal cinta , hemm timee ak mula kenal c bakrie , ak terima dia bukann sbb ak CINTA dia , tp sebb ak mo balas dendam dengan ygg namanya LELAKI -.-' hemm kauk tauu rinn ak kenal c bakrie darii ak form 1 sampai laa ak form 5 kamii berkawann , tp ak ingat juak time tuu 4 november 2010 - ak kapel dengan diaa , hemm :'( last 2 hari demi hari ak kenal diaa , ak x penaa dapat LELAKI mcm diaa , diaa d GELAR BILAL lauu d asramanyaa :'( kauk tau lauu berteponn , ak ma diaa x penaa cerita tentang kami , tp diaa selaluu bacakann ak hadis , kadang2 diaa bacakan ak potongan ayat AL-QURAN ;'( start di situu ak LULUH !! ak terjatuhh dengann cinta nyaa , diaa laa semuanyaa !!hemmm dah arr x kuat ak cerita tentang kamii , tp ak mo gi tauu ko , start ak putus ma diaa tu , jujur laa , bnyak tol boyfrend kuu , berganti2 dalam 1 hari msti ada sak boyfriend kuu , tp ko tau yg lebih dashyat  ka ? xdaa 1 ornaggg pon ygg bole gantikan tempat c bakrie di hati kuu :'( 
last2  , ak kenal c zann c MUHD HERZANSYAH !! hemmm mcm biasaa laa kenal diaa punn sekadar moo have fun ;'D hemm sekadarr mo main2 sak bha bilang orangg , hemm tp ak punn endak tau mcm mana dia bolee masok d aty kuu :'( diaa DUDUK di haty kuu ! dan diaa lah orngg ygg BERJAYA BUANG c bakrie di haty kuu :'( dann sampaii sekarangg dia yg MERAJAI hati kuu :'( susah juak mo terang kann , padahal ak ma c zann lauu d tengok2 mcm bukan kapel -.-' kamii mcm kawan :'( dia buat caranyaa , ak buat cara kuu sendiri , hemm tp diaa endak tauu mcm mnaa knn perasan kuu ma diaa ;'( kadang2 ak pikirr dia BOSHAN bh ama ak , kdng2 diaa maraa juak ak selalu ckp bgtuu , hemm laenn laek ak pikirr ak serasi kaa dengan diaa :'( napaa ak cakp bgtuu ?? mayb diaa dan orngg yg kenal ak jak tau napa ak ckap bgtuu , tp betul apa , lauu laa ko tgok mcm mnaa caraa kami kapel , hemm ko pun x tau kami couple tau pon endak -.-'
tp cukup 1 bendaa ygg dia perluu tauu , ygg ak BETUL BRTUL cinta knn DIA !! hemmm :'( namao keilangan diaa ;'( ak selaluu CINTA dan SAYANG diaa :'( ak harap laa ygg penaa dia ckap tuu ma ak betul2 darii hatinyaa bukann sekadarrr BICARA jakk :'D

dah stop laa peenat daa out lukk tatatata :')

p/s : jnn penaa tinggal knn ak yahh zann <3


maniss sngat senyuman muu zann <3 ak sygg kauu

KAMIKAMI sak niee ko endakk daa :D






yoy , HAHA ~ lama dahh x update knn ? siap kalii mo update mstii BUNTUH ilangg akal , bukann bh maksud kuu endak tau mao buat ayat mcam mna HAHA ~ dupangg ehh :D okee laa BTW tenggs too all ygg visit blog kuu ygg jelek nii :D adehh mo juak kamoo USHA blog kuu yaa MEMENG bha nieee , okee STOP buatt ayatt mcm drama petang2 HAHA XD apa2 je laa bh knn :P

okee skarangg mauu storyy pasal KAMI !! sapa KAMI nie ? kami laa bha HAHA ~ XD jnn emosi bhaa santaii jakk mareee :D
start tangal 4/12 sampaii laa ari nii XD ak keluarr teruss ma budak2 GILAK lalala

nak uplod pic duluu  sabarr yaa :D





zann & zizie


zann <3


zizie XD

neaa dorngg sak bergambarr ak endakk , neaa inii malmm tangal 4 tuu kami lepakkingg d HIGHWAY haha XD datinggg kunukk lalalaala kunuk sak bhaa :P

adaa lagii japp nii keesokkn harinyaa d BUKIT TB :D hahah DATINGG laekk jn jeless HAHA XD


zann lagii :D


akuu UNDUT ^^'


dorngg cakapp dorngg artis HAHA XD


wew , wew , wew HAHA ~ palingg MANANG ini picc sayangg diaa sngat2 <3

okee laa sebenrnyaa banyak lagii bha tpp knn malas dah ak mo bg masok XD semalamm kamii lepakkinng laekk d TAKADA adaa juak ak snap dorngg tp t laa ak bg masok okee btw

## SAYANG C ZANN HAHAHA XD




Thursday, December 1, 2011

R I N D U dgnn kakakakak kuu ♥




holaa ~ HAHA yeaa kitaa bersuaa lagii ;D adehh , naa ni kalii laa adehh kalii nii mauu CURHAT tentangg perasaan seorangg adik terhadap kakak nyaa walauupunn bukann kandungg -.-' ygg pentinggg ak R I N D U kamuu semuaa kak ;'D adehhh !! semuaa kakak kuu niee , ak jakk ygg palingg adek antaraa semuaa >.<' walauupnn ak lebihh BIG darii merekaa tp ak juakk ygg palingg adek HAHA ~ unduk bhaa kesiaannn

okee sekarangg back too the title *trep laek ak* HAHA ~ okee2 seriuss ni -.-'

sebenarnyaa ak x laa lama kenal dengann mereka2 niee ;'D tpp entah laa dah ak anggap mcm kakak2 kuu sendirii :'D



## ini susan HAHA ~ kajenn kuu nie :'D kajenn rempit kuu HAHA ~ adehh ini anak kamii satuu umurr tp diaa awal keluarr dari ak , huhu banyak2 budak d asiaa ni diaa ygg palingg DISAYANG *ak sikit jak* xdaa yg sygg ak HAHA ~ lolx okee rinduu inii budakk kasii melatah ak bgeeee ;D kalau sudahh melatah segalanya keluarr , antara semuaa diaa ygg baik , ikot ckap kakak KESAYANGANNYa kak sue HAHA :D lauu kmi ajak pontengg kerjaa dia laa malaikatt :'D
~ miss youu SUSAN !!


# ini pulakk kak rose ;D yeaa diaa baekkk orngg nyaa . tp lauu merajaukk makaiii sushnyaa mau di pujuk -.- HAHA ~ ingat laekk timee diaa maraa ma c cinmoy HAHA ~ uii bahayaa bha kakak kuu satuu ni , diaa palingg lancangg sekali berbicara , kalauu timee bripingg tuu , adehh 1 kak sue tanyaa smuaa diaa bole jawab ;'D HAHA ~ besaa arr orngg berani knn huhuhu kuat sai nii :D
~ kak rosee I MISS YOU bh !!


# hahh , ygg ini pulak kak ija upzzz salahh myy BABY , HAHA ~ ini pasangann kuu time d lorongg -.- diaa x pena mara ak ;'D tp ak jaat buat diaa kecik aty ma ak :) x paa laa itu perkaraa suda berlalu :'( tp tatap miss sama dia , lau diaa datang kerjaa msti panggil ak BABY ~ HAHA miss nyaa ak angkat diaa laek :'( kak ija a.k.a BABY kuu rinduu dengann kauk bhaa , kapan laek kita bertemuu ;'D
~ kak ija R I N D U , R I N D U bha !!


# ahaa ini laek satu orngg ;D ini kakak kuu yg GILAK HAHA kak minie ~ atau punn scandel kuu di asia :D adaiii diaa bersintaa dengann abam helmii diam2 HAHA~ cinta antara minyak dan tepungg jadinyaa jumput2 HAHA ~ lolx , aduiii lauu samaa ini orngg , bisaa kusutt jiwaa saia -.- balik2 mau tingguk pundann malam2 HAHA ~ kami sama2 buta :D lauu bawak ketaa diaa bawaa pagii jak , mlm endakk lauu ak pulakk malam jak pegi endak , haha ngam la tuu kann brgabunggg meletuppp owhh HAHA 
~ adaii kak miniee RINDU dengann TIMUR mix CINA bhaa HAHA 


# okee ni sorangg laek kakak kuu HAHA ~ kak NAZRA ;D kak nenas kuu , di asia ak pangil diaa kak NENAS  , diaa panggil ak EKAMATRA haha - semadd kauk tuu kak naz :'D adehh , ini kakak knn kaluu ketawakk , maty laa endakk ingat duniaa sudaa ;'D tp lauu diaa ketawaa adehh semuaa orngg bolee pecah perut oehh HAHA 
~ miss youu kak naz miss samaa adek muu juak HAHA ~


# hah kalau ygg ini jann d tanyak laa , diaa sentiasaa jadikk BUDI PUKAKAK kuu HAHA ini kak AZZA , adehhh kalauu kasii melatah , makkkkaiiii lau bole hampus ak d kerjaa kn , tp samaa juak knn kauk punn sama knn kak budi ;'D kalau melatah , kauk tanyak balek tu soalan HAHA ~ adehh lauu ko kak budi ari2 kuu jumpaa , jd RINDU kuu cepatt tol abis HAHA~ tp owess rinduu kauk bh kak budi ;D
~ kak zaa MISS YOU banyak2 laa walaupunn ari2 ketemuu :D


# chak cicak :D adehh inii laek satuu -.- kazenn kuu ygg palingg kuu sygg :D ♥
 adehh kalauu ada diaa nii -.- gilak kuu dengan diaa sak , tp kalaw mood nyaa endak bguss brrrrrrrrrrr habisss ak kenak HAHA ~ ala chill kazenn jn amek aty yaa papun kauk ygg ku sygg bha !! inii orngg ingat laek ak timee jalnn naek motor ma diaa -.- adeeass kunuk mao kauk d urat knn tejo skalii bilang abg tuu , uii ko endak tgok kaa boypren nyaa d depan tuu ;D HAHA ~ makaaa ak ygg bawwa tuu motorr :'D hemmm skrngg diaaa endak laek sama ak bh kesiann -.-' diaa endak sygg ak sudaa :'( hemmm
~ tejo JELEK miss youu , ak R I N D U di marahh ole kauk !!


# toinkk , inii laek satuu cinaa sasat -.-' kak sam ;D HAHA ~ adehh diaa sukak tuu rebut scandel kuu - jeles laa tuu scandelkuu sygg ma ak , HAHA~ cikaro nyaa lah kataknn :P cintaa maty nya pulak tuu c ahpang HAHA ~ lolx adehh kak sam ak tauu ko sygg c ahpang kaan ;D staf palingg rajinn ni d asia ;D sana sinii dengann trolinyaa :D ingat laek ak , timee nangiss sebb BABY kuu :') diaa kaci ibur aty kuu sampaii jatuhh kerusi bhaa HAHA~ adehh sanggupnyaa kauk yaa kak sam :'( map yaa gara2 ak kauk jatuhh kerusii :'( ciann kaukk
~ kak sam RINDU kauk -.- rindu kauk pangil ak COMEL HAHA ~


# and the last kak hasna - ini laek ;D kakak kilik mna endaknyaa adehh , tak tau laa , susah mo ckap HAHA~ kak hasnaa endak lama ak kenal bb dia knn d frst flor sma kak azza ;D adehhh apaapa punn rinduu juak ama kakak kuu ygg kilik nieee :D
~ kak HASNA weii balik kauk tawauu , meh cinii dtng kauk p umaa yaa awas kauk -.-'

HAHA ~ neaa itu lahh mereka semuaa JELEK knn :P adehh smuaa kakak2 kuu ygg JELEK tuu , ygg MEMENG :'D biarr punn memengg tp ak tatap SAYANG !! sayangg kamuu KETAT2 , uiii kepadaa kamuu budak UMS tuu balik laa tawauu bha kesiann ;'D RINDU bh suaa ak niee mo kacaw pundan . lepass nasik lalap , duduk highway , hambur atok senyum terus kepci :'( kamuu endak rinduu kaa ? hemmm ak rinduu d panggil dek ka atau punn comel HAHA ~ adaii maty laa juak , weii kamu endak rinduu kaa TIme KEJAR PENCURI :'( rinduu dowh -.-

# saia menantii kamuu semuaa yaa kakak kakak kuu ygg jelek :'D adehhh LOVE youu bhaa 


story last NOVEMBER ♥


haii - HAHA lama dah x sentuhh ni :D bukann bh teda masa bha kesiann lalalala
btw cumaa nak bg tauu , tadii malam . akuu jalnnn dengann c Zann ♥  HAHA ~ lolx , endak pentingg memangg buat kauk -.-' tp buuat ak sangatt pentingg ya - it's all about myy LOVE hahah cehh trepp ckap om puteh laekk HAHAHA ~ apa2 jak laa ya tak kisahh pownn :D



okee sal semalam , SAYANGG mapp yahh -.-' kenyangg gilak dahh ak timee too , mnaa suda makann pizza laek , endak lamaa tebongkarr HAHA ~ lolx adaaai , ag satuu map pasal last nite , huhh buat kauk menunggu ;'D bukann saia sengaja bha . adaa masalah saia , laek ponn bukann ak x mo ceritaa ma kauk -.- endak smuaa masalahh arus cerita knn :D hope u understand dear ♥  
hemm ygg semalmm kauk ceritaa darii A sampai laa ke Z tuu , ak arap semauaa nya betul , dann ak ponn berdoaa  juakk pasal BENTUK HATI ygg kauk ckap tuu :') kalau bolee pakaii gam gajah jak kasi lekat :'D HAHA ~ lauu endak punn kasii simen kaa supayaa endak tebelah dua :) emm , ak ponn endakk mao apaa ygg pernaa terjadi duluu terjadii dengann hubungann kitaa ni :'( jujurr ak SAYANG kauk sangat2 -.-'

tp knn mcm endak pulakk ak percyaa BISA , BISANYA kauk CEMBURU pasal c EX kuu :'D lauu betul kauk cemburu HAHA ~ appy ak yaa BUDAK !!  lauu ak toksa kauk tnyak knn , sapaa palingg ak CEMBURU -.-' ko tau juak jawapannyaaknn :D uiuiui , SAYANG !! kauk ingat yaa jnji muuu ituu cuklat HAHA ~ lama sudaa ak tungguu ohh :D ag satuuu pasal lepakingg d BUKIT TB tuu -.- nnty adaa masa ak bawak kauk yaa :D , ingatt gak ak cakap muu semlamm tuu :'D semuanyyaa ak ingatt , hemm anuu nnty laa ta tinnguk wayangg yaa :'( bukann namao , tp kauk bhaa -.-' hemmm endak lamaa pegik keykey laekk :'( hemm x palaa kauk pegi laa kunun *wahtrepmejok* HAHA ~ lolx

okee laa sebenarnyaa bnyak jauk mao storyy tp ;D toksa laa -.-' panat tangan kuu nie menaip :D HAHA ~ bh baek laa

## sayangg kauu gilegile BUDAK ♥

Thursday, November 24, 2011

G I V E A W A Y ♥







yeaa map laa ~ baruu arii ni nak buat bendaa ni ;D okee saia punn tak pahamm sebenarnyaa ni apaa ;D HAHA ~ budunyeee , nii ponn saia kenakk tag olee SAHABAT baruu saia ♥       budakk cutee nii ygg tag saia cacaa , tengkeuu dearr 



tag ~

 #eychak 
#Nuyuy 
#azza
#Arezriyyn

TERIMA KASIH -.-' ## SAMASAMA^^'

Friday, November 18, 2011

TANGISAN demi TANGISAN


:'D setiapp entry kuu mstii tentangg SEDAY kn ? lalalala memengg hidup kuu penuhh dengan TANGISAN lalalal luar jak nmpak appy ;'D malass waa >.<' , serius ak cakp . ari nii ari BURUK buat ak , ahh Ya-ALLAH dugaan muu ;'D begituu besarr ak rasa sekarngg ;D dalam 1 arii , mcm 2 perkara berlakuu >.<'

GADIS strawberry saia

akuu kehilangann DIA :'(
siapa ?? hemmm kawan ygg selamani , FAHAM ak , tempat ak meluah , dan di citu juak RAHSIA kuu dia tau , tp :'( diaa xdaa sudaa , hemm AK MINTA MAAP , tp betul kn apa ak cakp , bgus laaa terjadi apa ygg d sampaikan dalm mimpi kuu tu m xdaa yg SAKIT HATI !! xdaa kn ;'D hemmm , bha lau mmg betul terjadi paa yg pena ak bg tau kau , hemmm ak mauu ko tau jak , ak SAYANG KAU !! ak baru sedarr orngg mcm ak x LAYAK kauk gelarr KAWAN ;'D lalalala tp papunn kau lahh besst preen kuu , kau la SAHABAT SEJATI ku >.<' makasih kawan sebb tahan dengan prangai kuu ;D best dapat kawan macam kauk ;'( 

## SAMPAI BILA2 pon kita tetapp KAWAN ;'D



blurrrr pastuu plakk pasal c MOMOD !! motorr kuu >.< selamaa niee dia jak HARTA ku , HARTA kesayangan kuu >.<' nabolee ak idup tnpa diaa T_T alaa , biarr kecil mcm mnaa punn ak x kesehh arr , jnji jn sak diaa ygg rusak , neaa sekalii tadik , c noy bawaa itu motorr , kebabommmm , d longkangg suwaa owhh adeeesss neaa pecahh !!! patah !! hancurr cover bawaa dekatt injin , lalalala ak hnyaa mampuu !! T_T

##  MOMODD ak SAYANG KAUK




x maoo bnyak cakp !! x tahn dahh >.<' hemm :'( saia bukann minta paa ma ko , hemm mintaa di hargai jak :'( hemm bukann mau mngungkit >.<' adeeess x tau laa , susahh saia mau ckap  !! hemmm :'|
hilangg mood mauu UPDATE nie blog :P adehh , khas tuk kauk sayangg
luahann kuu dalm LAGU ~

ARMADA - BUKA HATIMU

Aku telah lelah mengikuti
Semua langkah kakimu
Dan mengharap bisa memiliki
Berbagai cara telah aku lakukan
Untuk hidupmu
Hingga aku mengorbankan hidupku

Buka hatimu
Bukalah sedikit untukku
Sehingga diriku
Bisa memilikimu

Betapa sakitnya
Betepa perihnya hatiku
Selalu dirimu tak menganggap ku ada.


i'm waitting YOUR answer  <3



## sebab ANDA saia SAYANG !! ada FAHAM !?

Thursday, November 17, 2011

BARU nak apy ~ datangg laekk Feel gilak niee :'(


Fuhh ~ kalii niee !! teramat la sngat >.< sebenarnyaa , tdik petangg laekk , nak UPdate , tp sibuk bhaa , tedaa masaa ;D [ maka masakuu bnyak] lalalala :'D

okee2 begini bha , sebenrnyaa , ak appy dapt tauk ygg orang selamani ak CEMBURU tuu ada couple ;'D lalalala bedosaa saia pikir bukan 2 teradap merekaa ;'D lalalala apyy tuu sementara jak bertukar menjadii sakit aty bilaa semuaaa POST n COMENT aku dan c DIA , ituu budak LIKE semuaa , nurd !! belum sempat ak bacaa dah adaa mukanyaa kat NOTTI kuu , adeh , SAKIT JIWA ku datng laekk  !! adehh , tuut , WHAT MEANS THAT ? apa motifnyaa ? apa diaa still in LOVE with my LOVE ? adehh , sudah laa . lau ak pikir pun ak sendiri yg GILAK !!

STOP IT !! its HURT -,-'
sebenarnyaa , ak pon x tauu apa perasaan mu ma ak ;'( mmg akuu bahagia time ko UCAP sayangg ma ak :'( tp itu knn ucapann , semua orang bole cakap ! :'( x palah TUHAN sak yg tau apa perasaan mu ma aku ;'D papunn tengss SEBAB SAYANG saia ! bahagiaa saia bila awak cakp awak SAYANG saia ;'D

lalalala >.<' ## sesungguhnyaa ak tak rela , melihat kau dengan nyaa , sungguh hati terluka , cukup puas kau buat diri kuu , merasakan CEMBURU !! 

kenapaa kauk pakai TANYAK laek , napa ak JELES !! oke mau tau sngat knn sebb nyaa ....... sebabnyaaaa  AKU SAYANG KAUK !! FAHAM !!
lalalala entah laa , saia mau nngis duluu puass PUASS !! 

p/s : TANHIAH ! andaa berjaya membuat saia MENANGIS ;'D

Tuesday, November 15, 2011

CEMBURU menguasai dirikuu :'(

Assalamualikum ..

   :'( nangiss !! nngiss !! nngiss !! sampaii 'MATI' sekali ponn , endak d pedulik bhaa :'( hurrmm , entah laa , sakit aty jak . xpaa , SAKIT HATI KAN BEST !!! bestt gilee..gilee siall !! adehhh , :'( mauu nngis !! tp air mata kuu endak bole keluarr lalalalala :') knpaa wahh susah sngat kauk ANGGAP aku ? susah kaa ? hemm , SABAR ! ak mampuu sabar sakk :') dalam senyummm kuu ada tangiss !! tangiss sebb kauk !! kauk pena ckap xdaa gunaa nngis pasal kauk BULLSHIT bhaa ~ ak nngiss bb kauu SAYANG !! AKU SAYANG KAUK !!! hemm , xpalaah , perasaan ak :') ak mesti jaga sendiri . sapa mau jaga knn ? xdaa :') lalalalalala ~

TITLE kuu tulis CEMBURU :'( a'ahh benarr ak CEMBURU !!

aku pun x tauk bh napa aku bole cemburu :'( napa tuu ya ? jujur laa , setiap hari ak online . profile sapa ygg ak buka ? tentunyaa DIA :') hemm . lau bolee setiap masaa ;') lepastuu orngg keDUA ak bukaa EX kapelnyaa ~ c TUTT biarlahh rahsiaa ;'D , sebnrnyaa ak x knal pon orangg nya , tp ak nmpak dari gambar , msti orngnya baek :') tp entah laa knpaa bisa !! kenapa BISA !!! hemm ,
mauu ak larangg TAPI......TAPI....TAPI .... ak x daa hak mau larangg dia :') ak ma diaa CUMA COUPLE !! fuh ~ lau ak BINIK nya tadii mmg arr ada hak kuu , :') COUPLE jak punn , xdaa ikatan papa :'( tp ikatan padaa nama COUPLE jakk :'( 




alaaa aku sedarr bha :') cukup SEDAAR ! ku ikhlaskn apa adanyaa ak , tanpa harus ak mengeluh , karna ku yakin TUHAN lebih tau . ini terbaek untuk kuu ;) tak perlu lagi ada air mata ;') sbb xdaa juak yg PEDULIK !! 


SIMPLE MUSIC for me ~ untuk tenangkann jiwaa ;') teda music teda jiwa :'D airr mataa PERKARA BIASA ;'D biasaa AIR MATA KU KELUAR untuk lelaki , tpp ADA ?? ADA ? HAHA ~ adaa DIA KESAH lalalalala dia x kisah punnn :'P

TEDA MUSIC JIWA SAIA HANCUR ;D




Monday, November 14, 2011

PICAGARI time sekola :)


Assalamualikum ...

    okeh , sekarangg mau rajin2 cikit update ini blogg , yeaa laa , lau endak berhabuk nnty endak d jaga :P adehhh . bhaa sekarangg nie mau story pasal sekolah ~ yeahh mau hampirr 1 tahunn ak dah berhenti sekolah , berhentii bukan sebab apa , tp sebab tamat pengajian :P lalalalalala


HAHA ~ rindunyaa ak pakaii baju NEYH !!

lalalala alamakk , rinduu gilak bhaa >.< adessss tetibaa rinduu mao pegi sekolaa :')



ahh ini diaa budak PPKK 09/10

HAHA ~ time ni ada lawatann , d rumah kanak-kanak cacat ;) mstii trtanya2 mnaa kaa ak di cito ? wahh perasann laek ak bhaa :D okeh2 timee ni aku jijie memey rancangg namao ikot biarr laa cito , gilak ann :P adehhh , d suwu buat lawatann , kamii p bandarr jalan2 HAHA ~ timee ni punya laa dajjal ak , HAHA ~

PENGAJIAN PERKHDMATAN KANAK-KANAK


niee pulak mauu dekatt SPM ~ lalala time niee adaa lawatan , cigoo PPKK dari keninggau datang bg cikitt ceramah :D adessss , timee d bg ceramaa tuu , treep sak mendengarr maka , TIDUR HAHA ~
ahh , timee niee ak adaa tp malas ak bergambarr , ak , jijie , memey , kamiii dudk2 sak di belakangg tuu :D nampak tngann sak bentuk 'PEACE' hahaha timee gila2 juak niee missss sngat2 :')



niee palingg arr kamii semuaa PICAGARI ~ HAHA adehhh rinduu korngg , ketat2 , tinggk ituu tempat MPT hahaha mcm xdaa tempat laen bha , ala buat laen dari ygg laen , besanyaa orngg bergambarr d HIGHWAY , neaa kali ni kamii anggota picagari smuaa MPT ~lalala misshh kamo smuaa gilakk . mnaa ak d cini . toksaa cari ak , lauu adaa ak , mayb xkan adaa ni gambarr , pam kn :P



Ziezie , Faarah , Meymey , Qieyna , Dayang , Erma , Ayu , Eychak , Nurul , Nana , Azlan , Aluk , Rahmat , Azrin , Naim

rinduu dengann KAMU bha HAHA ~ ingatt ka kamuu timee kita pegi table tu ? adehh , gilakk bha !! xdaa gambarnyaa , terPADAM sudaa :'(

hope dapat lepakingg dengann korngg laekk :')
sayang kamuu orngg PICAGARI RULE's







~ taken by MUHD HERZANSYAH BIN BACO ~

Assalamualikumm ~ :D
 



     okee dehh paa laa kabarr muu nie yaa blog ? lamaa dah ak x update keciann , :') bukann x maoo , tp malass mauu update :P laek punn x tauu laa cerita sal apa :P lalalal okehh bukann itu ygg ak mau ceritaa , look at my title , wahh trepp speakingg laek ak :P anu bhaa ituu ~ yeaa sapaa tuu lalalala anuu bh tuu , diaa c pujaan hati pangeraann jantungg kuu ~ ngeeee , lalalala
alaa , baruu sak kamii kapel laa ~ 03,11,2011 yahh :P kamii kapel baruu 1 mggu 4 ari , aik , betul ka tuu ? alaa kaci betul jak laa :D senag nyaa dalmm hatii .
okee2 mauu tingguk gambarnyaa ka ? toksalaa , nnty laen kali laa yaa :D





nama diaa ~ Muhd Herzansyah Bin Baco , diaa anak jatii TAWAU , tapii kerjaa di KEKEY :') jauhh kn , kesiann ,bha endak paa biar jauh d mata tp dakat di atyy :')



ini orangnyaa :D lalalalal lauu adaa yg kenal diam2 sakk buat x tau , tp ingatt .....

amaran keras !!

DIA SAIA PUNYA

harap maklum !!

Wednesday, November 2, 2011

~ BUDAK baik TAG ak ~

Assalamualikum :)

Hari niee nak cita sikit arr , pasal TAG ~ ngeeee :D mstii korngg x FAHAM kn ;) adehhh x pa laa , nnty lauu korngg bacaa sampaii abiss korng FAHAM gak tuu :D . okehh saya dapat ENTRY ni ponn darii budak BAIK :) Maznah ` papunn tengkeuu yaa TAG maa saya ;P

   THE RULES ~

- Must post these rules.
- Each person must post 11 things about theirselves in their journal.
- Answer the question the tagger set for you in their post. Then create 11 questions for the people you tag to answer.
- You have to tag 11 people.
- Go to their page and tell them.
- No tag back.
- No stuff in the tagging section about 'you are tagged of you're reading this.' You legitimatelly [a.k.a. really, trust, with all honesty] tag 11 people




11 things about me :)

.: Noorfaarah'Ayieen Binti Rabiansah :.

.: 18 Tahun :.
.: Duk Taman Semarak , Tawau , SABAH .:
.: Suka cari KAWAN endak suka cari MUSUH :.
.: ONLINE it's me :.
.: Seorang yang CENGENG :.
.: ISLAM agamaku :.
.: anak kpd TUAN RABIANSAH n PUAN MARIDAH :.
.: seorang yang GILAK kalau bawa MOTOR :.
.: suka LEPAKING dengan teman :.
.: i'am SINGLE but NOT AVAILABLE :.



okeeh ~ dah tauu kn tentangg diri kuu :) sekarangg mauu jawab semuaa soalan , okee MAZNAH :)

~ kite niy baik ke ?



kamuu memangg baik :P


~ pada pendapat korang , kite niy sombong tak ?


tak la , tak sombongg pon :)


~ Korang sayang siape ?


semuaa orang saya sayangg termasuk kamuu .

~ cer tulis sikit nama dyorang ?


eycak,nurul,zizi,zaza,asya,noey,anna,azza,minie,sam n kak ekin 
~ sebenarnya banyak , tp awak minta suru tulis sikit jak :P

~ benda yang korang sayang ape ?


semestinyaa c momodd MOTOR kuu dan c bulat PATUNG ku

~ kalau korang diberi peluang untuk lepaskan perasaan . korang nak tak ?


taknak laa . >.<'


~ kenape ?


sapaa yg nak dengar ? xdaa yg nak dengarr >.<

~ kalau suatu hari nanti , korang diberi peluang untuk membalas jasa ibu bapa korang , ape yang korang nak buad ?

bawa mereka pergi ke tanah suci ;)

~ suka tak entry -2 yang ade kat blog niy . tolong bersikap jujur yee


suka , suka , suka ~ jempol sangat

~ apa komen korang tentang blog nie ?


nice blog , SIMPLE but SMART

~ kalau korang di kutuk ole sesiapa sahaja , apa perasaan korang ?


huh , mau nngiss T_T tp maci bole tahann :) 

ahh dah jawab knn :) huhu hopee x daa yg tersinggung k :)



oke sekarang faarah ag bg soalan k :)




pada pendapat korang , aku ni baek tak ?

# kenapa pulak ?
# korang suka dengar lagu tak ?
# lagu apa laa tuu ?
# korang rasa aku ni macam mana ?
# sapa orang yang paling korang sayang ?
# korang suka lepak tak ?
# kat mana n pegi dengan sapa ?
# bagi komen bha tentang blog saya :)
# korang ada pujaan hati tak ?
# bagi tau la sapa namanya ?


oke laa , kepada yg d tag , sila laa jawab :) love you all <3

TAG ~


harap korang yangg saya tag niee JAWAB yeee makasihh  :)




Tuesday, November 1, 2011

sayy hello to NOVEMBER :)

Assalamualikumm :)

        hyee , all , bee trepp laek ak . HAHA /wahaha neaa x kuuu sangkaa bhaa bulan 11 suaa , maksud kuu NOVEMBER ~ huhu , bulan ygg dulunyaa bermakna dalamm Hidup kuu , huhh tp ... huhh sekarangg mmg x daa maknaa apa2 dahh  bulan niee bulan kenangan kuuu ~ ngeeeee

Wednesday, October 19, 2011

masa terus berlaluu

Assalamualikumm :) 


lamanyaa dah ak tak sentuhh bendaa niee , maksudd ku  BLOG niee , terbiarr :D HAHA ~ padulii laa , sapaa gak ygg mau baca kn ? tedaa yg berminat pun :\ , hemm tingguk title kuu , apaa maksud tuu ? naaeee , maksd nyaa , dahh nak abis akhirr taun sudah . hemm ak still x study ag , napaa bisaa ?? yeaa d ciniee ak mauu jelaskn , bahawaa . ak bukn namao stdy , tp.......... HAHA ~
okee arr bukan apa bha , hemm ak pikirr panjangg waa sal stdy niee ,hemmm aikkk namao laa ak ceritaa , biar laa atyy kuu n perasaan ku yg tauu , HAHA ~ okee bgniee lau laa ak dapat smbung belajarr p mana2 laa ipta ka . ipts kaa . hemm bnyak mau pakai duett bhaa , skrngg pun kerjaa susah mau dpat laekk . pastuu akdmik tak berapaa d tingguk lau nnty kejaa , yg d tengok tu KEMAHIRAN , naa , kbnyakan nyaa bgtuu kn . adaa orngg abiss sampai IJAZAH still mengangurr laek , sdangkan ada laek 1 orng tuu cuma amek SKM sak sijil la katakan , neaaaa jd cigoo laek . hemm ituu yg ak pikirrr , buat paa blajar tinggi2 lau endak bolee bawa kn . hemm laek pun lau masok U ka KOLEJ ka , msti ada PINJAMAN PTPTN !
 ituu pinjaman , hemm lau dapat pinjaman RM15000 , bukan bayarr terus RM15000 tuu ada laek BUNGA nyaa adehh mauu RM26ribu gak mauu bayarr , neaaa , 
sdangkan lau  masok ILP , IP , MARA , IKM naaa , smuaa niee pakai elaun . biarr endak bnyak mayb stakat RM3 RATUS hingga RM4 RATUS jakk . tp endakk mgutangg , kerja pun senang dapat kn .  blurrrr , merepek suwaa ak niee , HAHA ~
hemm taun depan baruu ak 18 taunn , ciannya ak , urangg dah nak masok 19 taun depan ak baruu sampai 18 , astagaa , budak2 maci ak :D HAHA perasaan mau jadii remajaa :D lalallalaa . okee laa entah mau cap apa laekk , k arr bubyeee <
3


BELAJARR ~ lalalala ngeeeee :D ~



Thursday, October 6, 2011

Setia Itu MENYAKITKAN !

ini kenapaa setiaaa ituu menyakitkannn !!

Jangan terlalu mendalami tentang cinta
Bila tak bisa menerima kegagalan
Cinta bisa bahagia dan bisa terluka
Disakiti menyakiti hati


Jangan pernah setia
Bila harus berujung menyakitkan
Sia-sia setia
Bila harus slalu terluka


Mungkin karena setia
Cinta takkan pernah akan bahagia
Tapi karena mendua
Cinta ‘kan berakhir bahagia
Karena cinta yang bisa membuat bahagia

Karena cinta yang bisa membuat terluka
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka


Jangan pernah setia
Jangan pernah setia
Bila harus bila harus
Menyakitkan

Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka


~CINTA ini MENBUNUHkuu :'(

Assalamualikumm :)
jawwabb bhaa endakk baekk tuu  lau endakk d jawab :D alaaa bercandaa ajahh dehhh :)

Grrrrrr . lupakann sejenakk tntangg tu :| sebenarnyaa kn . alaa lau aku ceritapunn semuaa urankk d sekeliling kuu endakk pasal2 kenakkk bommm ak ! HAHA ~ aduiiii okee laa , padulii arr ak punyaa blog . ko nakk bacaa . bacaa arr . tp lau koe mnyampah nak bacaa . GET OUT FROM THIS PAGE !! mengerrtii . HAHA ~ mapp laa ak urankk baek bhaa endakk sukak carii gaduhh . bhaaa STOP !!



antaraa diaa dan dri kuu .


okee ari niee . saat iniee , sampaii setiapp detikk . ak macii berharap diaa akan bertahkta di HATI kuu . dia aknn kembalii jadii milik kuu . suatuu arii nnty !!



ak endakk pernahh berhntii berdoaa . yg pentingg ak endak pernah berhnti berharap !!TUHAN sak yg tahuu perasan kuu . ak bosann dah dengan FB tuu . tpp jujurr laa ak bukaaa bb ak mau tingguk DIA !! hemmm kalau ak still kapel ma dia . ubungan kuu ma diaa udahh sampai  11 bulan , 2 hari . hemmmm TAPI . hemmm ituu mimpii jakk KENYATAAN NYAA?! dah nak masok 5 bulan ak breakkk ma diaa . tpp maci susahh lupakn diaa . napa begituu ?! sulitt nyaa rasa inieee . adoiiii . hemmmm alaaa . STOP !!!


[kemnaaKAUpergii]