CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~~ MEREKA YANG ONAR ~~

Assalamualikum :) Welcome To Faarah PUNYA blogg bha !! , Disini sy akan menceritakan tentang kisah suka duka dalam hidup sy , Tanks For reading my CURHAT , and please leave a comment . Thank You :D

Thursday, March 31, 2011

.ada ak KESAH.

halu . yeeaaahh >.< ak busan dngan sikap mu . ak rasa buang masa . kau selalu . bckap yg endak2 :) 
yehhh semadd kn . hahahha . budu bha . busan ooowh . mu ckap apa yah . untuk kau la URANK yg HALIM
kunuk sak arr ! 
hahahaha jan arr koe mau bckap pasal urank . koe sedar ka diri mu tu ? SEDAR
eeuuuuuw . teda2 la yah . ak pun x mau ckap papa waa  . susah wa neyh urank . BAHAYA . kunuk2 sak tuuu dia cap jan gngu kami . apa la itu la  ini laa .
 padahal  koe yg sebok2 mau baca post urank .
 koe pkir x bole d search ka ? aduuii . 
na skrg TEKNOLOGI DAH MODEN . jd bole taw sapa yg buka POST sapa ?! euuu , maty laa ya . dah ar .
 bilank MAMMA , ABAAH . n PAMILY ku . 
xpyh la peduli ma urank mcm tu . x taw apa erti DUNIA yg sebenar ! kunuk arr kn . x pyh d layn  bha . mmg  lau urank yg endak pandai HORMAT MA URANK TUA . begitu kali diya buat juak ngan urank tuanya ! huh . WHATEVER la . mls mao cap lagi . 
t TOP ag ak d BLOG kamu dan KAMU ! huh sua ar eyka cup sampai d cini . !
 btul juk bilang
 c CINTA lau urank gilak kita layan tambah MNTAK PUJI . so . diyam ! k apa koe mau ckap . ckap la . KAMI D CINI sentiasa 
SENYUM :) tak perlu kata apa2 :) wkakakakakakaak :) sempat laek ak nnyi .
Bikin KOTOR BLOG ku jak ckap tntg kamu ! hahaha koe cap sabar itu separu dari pada iman .
ada kah juak IMAN mu
hahaha dah laa :D 
na panas ka ? aduii . bha kamu mau copy . copy la . save la . ada ku kesah . chow ! LOLx


p/s : untuk PIHAK YG TERASA . sorry , lorry , strawberry :D hahahah

Tuesday, March 29, 2011

.:TAKUT:.


gambar Vierra Takut image
Judul Lagu : Takut
Penyanyi   : Vierra
Pencipta   : Kevin Aprilio
Album      : Love, Love & Love
Produksi   : Musica Studio




ku tahu kamu bosan, ku tahu kamu jenuh
ku tahu kamu tak tahan lagi
ini semua salahku, ini semua sebabku
ku tahu kamu tak tahan lagi

(jangan sedih, jangan sedih
aku pasti setia)


reff:
aku takut kamu pergi
kamu hilang, kamu sakit
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya

(jangan takut, jangan sedih
aku pasti setia)


repeat reff

aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya

aku takut (jangan takut) kamu pergi (takkan pergi)
kamu hilang (wooo), kamu sakit
aku ingin (aku juga) kau di sini (bersamamu)
di sampingku (di sampingmu) selamanya 


>,<



.:apa kau . Budu -,-:.





aduii . catcham mna neyh ! poning palak ak pulak owh . kiwak bha tu pmpun ! budu ak ormat koe ya gink . ak ormat koe bab koe tu TUA dari ak . ingat tu ! tp lau koe pndai hormat urank urank akan tabek ma koe ! tp koe mnta d HORMAT tp koe ? hormat urank ? endak kn ? BAGAH sak wa . pakieu la .
 dh brapa kali ak ckp LAU ex tu ex LAH . buat cara BEKAS KAPEL . jan sok2 aran ag citu . treep laa . nnty boy akak mara la . ckap sak koe mnta perhatian ama c CINTA ku kn ! whatever la pempuan ! malas wa ak mau ckap2 laek pasal koe . wat penat tenaga ku sak taip ici blog ku tngang koe ! hahahaha map ya sis bb ak terkereeeng ! 
hahahaha BTW . c CINTA syg ak . dan ak syg c CINTA . koe x pyh la seboOk2jak p xmx diya . bb diya xkn layan punyeeee ! hahahaha alaa . c CINTA tu .
 biar la d mata urank diya endak encem . ak x tinguk laa . smua tu . ak tinguk aty nya :) yeahhh jd diya c CINTA LULUS :) uii gink c CINTA ajak jmpa terus :) mcm mna tu .? 
biar la wa kn jnji ak HAppy kn :) ak bahagia ma diya koe apa ? diyam2 sak sitooo  bhabhabha okey la chow c CINTA suwu ak bobok suwa diya cap


"Gudd nite CINTA .sweet dream .daa always lov u muuuuuuuuaaahhh . mmpikan abg k....daaa salam"  :P



Monday, March 28, 2011

.:date yg HAMPEH:.




mau curhat neyh ! hahah semalam ak date ama diya :) lucu bha . first tu ak tggu la d blakang LOVER tuee . hahaha baru ak yg tggu diya . jd . time diya dtg . diya tinguk ak . ak ? buang muka ! OMG . ini kah C CINTA yg ak kenal dulu ? diya beza . xmcm dulu . diya mkn encem . hahahah nyesal ak tolak diya dulu :) aduiii . c eyka . mgada2 ag koe citu bha . mcm pantadd ag gayak mu . heheheh taw kah . sempat ag kami gaduh bha . ada tuh pempuan sial . p gngu c bakrie . budu bha >.< lau ex tuu buat la cara ex wah kn . kimak bha . pantadd tul . endak yg satu yang satu lagi macm babi .taw la c CINTA tu manis . sapa2 sak pmpuan tingik diya mmg cair . law pun diya x encem . tp diya MANIS . mcm gula . hahhaa tp rasanya manis lagi diya dari gula :) hahahaha budu -,- ! bha yg best nya ag tu . dlm bgaduh2 bgtuh . sempat juak diya memujuk :P bgayak wah . ! ada kah first jmpa tu . bgaduh ! adedeh ! tp x pala . X KISAH . tpkn perkara yg endak bole ak lupa . la kn :) time mau balek dah tu diya cap "suwa ar tu cyg . abg ckap 1 kali sak . lau kawan tu kawan la xda ubungan laen k . udah lah x payh la mejok bha . jelek mukak mu bha fara lau nngis" hahahaha ngok bha koe CINTA . bhaa . pastu diya mau salam . ak pun salam la tngan nya tu , hehehe lama ak pegang tangan nya , ak tinguk tngan nya , diya pun tinguk juak ak pegang tangan nya , hahahaha patu diya cap "itu sak" hahahah ak ketawa , terus ak CIUM ar tangan nya :) yeahhh >.< mgkin lucu . tp sweeet kn ! hahahah pastu . ak cap bha k laa . x sangka plak tetiba , CUP >.< hahaha melekat pulak BIBIRNYA d dahi ku :) yeahhhhh panas sejuak jak ak rasa :) hahahahah biar laa wa . tnda diya syg ama ak  . diya jujur n ikhlas ma ak :) bhaa mals bha ak mau crita ag . neyh . bb ak mau jaln ag neyh with him :P mau date2 yeahhhh >.< bhaa yah laa . ak choww gink . daaa salam . :D

Saturday, March 26, 2011

~~nak yg INI~~

halu . yeahhh >.< update luk waa . walu pun x taw mau cita sal apa :) aduuii . td c CINTA xmx ak . diya cap " salam . cyg love u . abg dah campai airport tawau " wahh . apeeynya ak tinguk tu xmx :) 2 jam lebih ak tggu diya . joe . rindu mau mati suwaa :D hahaha budu bhaa >.< . lalalalala td diya teks ak diya cap " hem..esok kita jmpa k cyg " entah knapa ak tkut jmpa diya :) yalah . ak jmpa diya pun dulu . time ak skola d abaka :) baru time tu . ak tolak cintanya ag :D hahaha lotchok bhaa . bha apa2 sak ar . jnji kita hapy :) waduppahhhh :DD ngok bha ak neyh . alamak . tkut joe . diya ajak ak jmpa pamilynyaa . kunun mintak RESTU :) hahahha ngok bha koe bakek . bgayak oooowh . aduii . 


neyh story laen suwaa . ak td mau cita sal keta bha . besa ar . lau urank ada lesen mesty mau keta kn . hahahaha :) tp xpaa . apa yg d bg itu yg ta ambil sak :) jnji bole b guna . knknkn ? hahaha nah neyh yg ak mau sngat2 



~~kelisa bha neyh !

yeahhh . neyh na cumil kn . aduii . bila ak bole dpt neyh keta yah . inie sak ak mau . x taw nap . owhh . myb bab frist time ak bawa keta kn keta kelisa . itu pun keta cikgu ku . time ak blajar memandu . hahahah . tp ak x dapat keta kelisa neyh jd milik ku :'( 


KENARI ~ ST **** H

naahh . setakat keta kenari sak ak d bg :( . tp x palaa . jnji ak bole bawa p mna2 , hahahaha :) xpa mammy :) daddy :) tengs arr . bg eyka neyh . uiii . x lupa juak eyka . satu benda kecayangan ku . jap arr . uplod luk picnya .




 neyh c momod

na dua neyh HARTA kesygan ku skrg , ak mau jga bgus2 :) yeahhh tengs mammy . daddy :) bb bg eyka smua neyh :) lop euu sngat2 .yeaaahhh >.< bhaa x taw mau merepek apa ag :) t esok laa laek story2 tntg c CINTA :) bha ya laa . ak chaow luk . byeee . salam :)

.::c CINTA balik ari neyh::.

today :) c CINTA balek tawau . aduiii . udalh ak kangen berat ama diya tuu . mati la juak bha koe eyka . mcm pantadd bhaa ! hahaha biar laa suka suki ku laa . jnji dpat jumpa c CINTA .
bha x sabr bha tgu diya balek neyh . x pa eykaa sabr bha .ada iman kah ? hehehe



pesawat :AK 5156

dari :1820 (KUL)

ke : 2110 (TWU) 

yeahahh , aduii susah hati wah ak . udah la x 

dpt ambil diya d airpor tu . waddapak . heheh

 budu >.< tu laa gara2 ramai sngat urank amek

 lesen keta . smpai ak JPJ pun d tunda bhaa . 

shitt . xpaa , sabar wa eyka :DD sabar itu 

undah ~~ :) bgayaknyaa c eyka ! treep . ! euuu 

bhaa endak paa laa . biar laa tp x lama ag juak

 lesen keta keluar bha .tenang sak koe eyka 

. keta mu pun ada suwaa :DD hahhaaha bhaa . 

okkey ak mnggu kpulangan c CINTA . cintaa i lop u . bucuk 

ku :)

Wednesday, March 23, 2011

.::DI sini::.

halu ! ! aduii lamanya udah ak tak coret2 ak punya blog neyh . x taw apa dah jd . biarlah bha bgneyh . x pyh la mau cantik2 . sama sak . asal bole d baca :D kn..kn..kn . aduiii . lemahnya ak lau bgneyh . KEPUTUSAN spm joeee . esok kluar .maty ak . x taw mau ckap apa ag . apa ak patut gmbira ? ataw pun seday ? aduii ak bingung dengan perasan kue . matiii ak . x taw laa lau kptsan ku neyh buruk ak bserah sak ama tuhan . mamma . abaah eyka mintak maaf kalau esok keputusan eyka ndak dapat banggakan mamma dan abaah . eyka minta maaf kalau ndak dapat buat mamma ama abbah tersenyum lau meliat keptusan eyka nnti . eyka sudah try sebaik mungkin . kalau ada yang patut sesalkan keputusan tu, that should be me and not you guys. sebab mamma abaah sudah bagi semua yg eyka mau , in case it didnt work out, i'm so sorryyyyyyyy:'(


YA-ALLAH
. Amin Amin Ya Rabbberi kami semua keputusan yang baik baik. berikan nasib yang baik kepada kami. berikan ketenangan untuk esok hari. jadikan semuanya lancar dan terurus. kami perlu restu mu ALLAHal Alamin.

Monday, March 7, 2011

.::GAJI joe::.

hurryyyy akhirnyaa gaji juak ak: x sabar bhaa mau mer5asaa duett kuuee . ak taw mgkin x bnyak . tp neyh la hasilnyaa SYUKUR .  AK dapt dalam RM 650 .. walau pun x bnyak . tp yalahh ak bolee bjimat2 hehehehe yooooooo belanjaaa :DD bnyaknyaa x pnting yg jnji duet tuu duek ak . hasil keja ku . yg balek smpai jam 1 mlm :DD hahah tp smua tuu knangan arrr kn . ak x mau brhenti waa .tp ak dah x than waa d cituuu mau gilaa ak :( Buat Abang Azmie , ak mnta maap arr ak taw abg azmie masi perlukan ak . tp ak x thn dngan NENEK tuu ! abg azmie paam kn . !! maap snat2 . trus trang arr . ak lebih sukak ag abg azmie dari c NENEK tu  / papapun ak mnta maap . tengss wat sgalanyaa ajar ak tntang smua tuu ! ak x kn pna lupaa :)) hahahah cewahhh jiwang geng !! tp ak in gat apa yg abg azmie pesan ma ak . LAU KITA BTUL > KITA TTP BTUL tp LAU KITA SLH baru kita mnyerah !!:) kn abg azmie !! hahaha 'Fara jngan lari dari line arr . jga Flor kita :))'
ak rinduu bha bang azmiee . koe ckap ak cengeng !! hahahaha lucuk2 :)) bhaa yalahhh out luk ak mau BELANJA !!! hahahahahaahhha

Wednesday, March 2, 2011

Cerita Cinta sejati :DD





Dulukala Langit dan Laut saling JATUH CINTA . Mereka saling MENCINTAI antara satu sama lain . oleh sebab sngat sukakn Laut kepada Langit , warna Laut sama dengan warna Langit . oleh sebab sangat sukanya Langit kepada Laut , warna Langit sama dengan warna Laut .
Setiap senja datang , si Laut dengan lembut sekali membisikkan kata-kata 'AKU CINTA PADAMU' ke telinga Langit . Setiap kali si Langit mendengar penuh cinta Laut , Langit tidak menjawab apa-apa , hanya tersipu-sipu malu , wajahnya kemerah-merahan .  Suatu hari , datang Awan . .
Begitu melihat kecantikan si Langit , Awan seketika itu juga JATUH HATI terhadap Langit . Tentu sahaja Langit hanya MENCINTAI Laut , setiap hari hanya melihat Laut sahaja . Awan sedih , namaun tidak berputus asa , Awan mencari cara dan akhirnya mendapat akal . Awan mengembangkan dirinya sebesar mungkin dan menyusupp ketengah-tengah Langit dan Laut , maghalang pandangan Laut dan Langit terhadap satu sama lain . 
Laut terasa marah kerana tidak dapat melihat Langit , sehingga dengan gelombangnya Laut berusaha mengusir Awan yang menggangu pandangannya . Tetapi , tentu sahaja tidak berhasil . Lalu datanglah Angin yang sejak dulu mengetahui HUBUNGAN Laut dan Langit . Angin rasa harus membantu mereka menyingkirkan Awan yang menggangu . dengan tiupan yang keras dan kuat , Angin meniup Awan . Awan terpecah-pecah menjadi banyak bahagian , sehingga tidak berupaya lagi melihat Langit dengan jelas , tidak berupaya lagi mengungkapkan perasaan terhadap LangitSehingga ketika merasa tersiksa dengan perasaan cinta terhadap Langit,Awan menangis sedih . 
Hinggalah sekarang ,  kasih antara Langit dan Laut tidak TERPISAH . kita juga boleh melihat di mana mereka menjalin kasih . Setiap kali memandang ke HUJUNG Laut , dimana ada satu GARISAN DIANTARA Laut dan Langit , di situlah mereka BERPACARAN

.:ak rinduu kaoo:.


Tersenyumlah saat kau m’ingat ku..
Karna saat itu aq sngat mrindukn mu..
Dan mngislah saat kau mrindukn ku..
Karna saat itu aq tak brada d smping mu..
Tetapi pejamkanlah mta indah mu itu…
Karna saat itu aq akan terasa ada d dekatmu..
Karna aq telah berada d hatimu tuk selamanya..
Tak ada yg tersisa lagi utk ku selain kenangan2 yg indah bersamamu….
Mta indah yg dengannya aq biasa melihat keindahan cinta..
Mta indah yg dahulu adalah miliku..
Kini semuanya terasa jauh meninggalkn ku..
Kehidupan trasa kosong tnpa keindahanmu..
HATI,CINTA dan RINDUKU adalah MILIKMU..
Cintamu takkan pernah membebasknku..
Bgaimna mungkin aq terbang mcari cinta yg lain..
saat sayap2 ku tlah ptah karnamu..
cintamu akan tetap tinggal bersamaku..
hingga akhir hayatku dan stelah kematian..
hingga tgn TUHAN akan menyatukan kita lagi..
betapapun ati tlah trpikat pda sosok trg dlm kgelapan..
yg tengah menghidupkan sinar redupku..
nmun tak dpt menyinari dan mghangatkan perasaanku
yg sesungguhnya…
aq tdk pernah bisa menemukan cinta yg lain..
selain cintamu….
Karna mreka tak tertandingngi olek sosok dirimu yg ada dlm jiwaku..
Kau takkan pernah terganti..
Bgai pecahan logam mengekalkan…
Kesunyian,kesendirian dan kesedihanku..
KINI….
Aq tlah kehilanganmu…:’(