CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~~ MEREKA YANG ONAR ~~

Assalamualikum :) Welcome To Faarah PUNYA blogg bha !! , Disini sy akan menceritakan tentang kisah suka duka dalam hidup sy , Tanks For reading my CURHAT , and please leave a comment . Thank You :D

Thursday, July 28, 2011

RESAH , GELISAH !! Last²x GUMBIRA :D

ASSALAMUALIKUM !!!


naaaa ak mau story bha ! heemmmm naa tgok mgeluh ag ak bha :) yaalaaa , endak payah laa suda mgeluh . mna endak nya ! tdi pagi punya kes wat ak tensyen , smua kerja tuu endak tntu syak :( yalaahh ak jnji ma dia mau datang TERMINAL BAS TAWAU - KEKEY , tp time ak dtg bas dah nak jalan :(  mna laa endak seday kn ? hemmmm  . skali yg ag wat hampa hati ini time tuu gak LOWBET hp nya ! hemmm snggupnya dia teman ak xmx dari pada cas HPnya ! naa mana endak gilaa ! 1 hari joeee . 1 ari ak menanti dia ! menanti dngan kabar GEMBIRA ! hemmmmm tunggu punya tunggu ! d tempat kerja pun ak endak tentu waa ! nngis pun endak guna gak ! bukan dia bole dtg gak :( time ak rest pukul 5 ! dengan penuh harapan nya ak amek HPku . mukak ku tuu ! jatuh waa ! seday ak 1 xmx pun xda smpai ! pasti 1 xmx pun dri dia xdaaa :( AK RINDU KOE BHA ! naa itu syak mampu ak katakan :( . masa rest dah abis ! berat rasanya mau simpan HP bha ! naaa ! skali masok endak taw ak mau buat paa .  ak naek laa p tempat kak azza naaaaa ini laaa kerja kmi time SUPERVISOR opday !!! kami MERDEKAAA !!! wakakakakaakak :DD

LOADING....

semua nie KAPEL ku :) wakakakakak

KEDAPATAN ak curng ! wakaka ampir kenak tampar aku :(

budak ASIA bha niee :)
semaddd kn ???
kami laaaaa :)
:)

niee kerjaa kami ! lepak teruss endak pandai buat KERJA :) wakakakak

adaaa lagi , jap yaaaaaa hahaha semadd laaa nieee

ak dia dan kamu <3


ak suka tgok pic niee , semaddd :)

hahahaha naaa kn niee syaak yg wat ak GUMBIRA ! papun tengs ANGGOTA BERAT  ASIA SUPERSTORE !!!
  



Wednesday, July 27, 2011

sad~~seday YANG berpanjangan :'(



Assalamualikum ! hemmmm balik2x ak mengeluh syak :( mna endak nyaa ! bus yg spatutnya jalan jam 8 tetiba jalan jam 7 , hemmmm tak tahu laa mau ckap paa ! padahal awal dah ak bgun ! jam 6.30 ak gerak dari umah ! hemmmm :'( time ak sampai ! bas baru nak gerak ! pastuu ak mau turun dari motor , bas jalan sudah :'( astagaaa ! Ya-ALLAH !! HANCURNYA aty ku . endak kuat waa ak d citu juak ak nngis . endak suwaa ak malu ! biarlaa semua orang ketrawa kaa apa kaaa . ak x kisah PUN ! jnji ak bahagia :( ! naaaa endak kuaaat suwaa ak mau crita !KECIWAAA ak !!!!!!!!!!

HAPPY+SEDAY+CURIGA+TAKUT=Endak Tauk !!

Assalamualikum , wahh topik ku tu bhaa ! adesssss sakeyt ! ak pun tak tahu napa ak ada FILLING mcm nie ! kn pa yah ? okey ! skrh ak mau cita sal HAPPY dulu :D
okeh ! HAPPY antaranya ialah td 1 ary ak jln maa awik :) yeaahhhh happy sngat dpat jaln ma dia ! hemm time tuu plan mau lepak ngan budak2 ONAR :) hehehe tp smua cibuk ada urusan masing2 :) yeahhhh sooo ak jalan ngan awik laa . hemmm jd plan pertama kami pegi ke sesuatu tmpat , tempat yg di citulah masalah bole LEPAS ! d citulah tempat yg tenang ! hemmmm fikiran yg kusut bole dtg sana :) bb lau dtg sana sak :) semadd laa 1 tawau bole tgok :) di situu tenang sak :P ak ma awik pun beshh juak ! lagi beshh time dengar sora azan :) adehhh bolee gak smpai ke BUKIT tuu yaa :) Ya-ALLAH besarnay KUASA mu :)


yehhh 1 ari ni gak laa ak mau bsama c awik :) yeahh dia sok p keykey kn :( hemmm arap2 arr berjln dngan lancar !
awik ak syg ko !!!

sekarang perasaan SEDAY ! seday waa aku :'( ak namao dia tinggalkn aku ! ak dahh syg ma dia ! :( naaa nnty lau dia p sana msty laa bnyak ciwik2 cantik kn ? hemmm ! hahaha padahal suda gak ak d bg amaran ma c awiek . jn suka berfikiran KOTOR ! wakaakka :) lucu bhaa ! hemmmm x palah lau saling PERCAYA ! hubungan kekal ! amin !


Tuesday, July 26, 2011

PUTUS !! >.<'




PUTUS-MELDA AHMAD

Aku duduk sendirian dikamarku,
menangis kesepian kerna mu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang lain,
tergamak mu merobek HATIKU....

Tapi setelah kau pergi aku, 
MENDAPAT lebih baik darimu,
dia HARGAI aku,
dia SAYANGI aku,
LEBIH DARI padamu....

aku ingin kau TAHU bertapa aku GEMBIRA,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinya nanti kau akan sedari,
yang kau PERLU,
CINTA Ku !!

aku syg dengan c NURSAM BIN ANTON :P (awik)


Friday, July 22, 2011

~Belajar MELUPAKAN kau , MEMBUKA hati tuk seseorang :)

                 

 ASSALAMUALIKUM ! :) baca laa , bacalah ! mari membaca ! wakakaka :) ak ni appy kaa endak ya ? hemmm risaw ak dengan perasaan ku skrg ! hemm BINGGUNG ! ak mau LUPAKAN dia ! tp makin ak LUPAKAN dia makin SAYANG ak ma dia ! napa lah susah sngat mau lupan dia nie ? adehhh ! naa koe syak taw ! sakyet bha ! sakyt ! hmmm paam la perasaan ku ! :'( jahat waa ko ! koe PENTINGKAN dirimu sak sendiri ! koe tak pikir ka ak macam mna ?ak ENDAK bole bgnie trus ! ak mesti kuat waa ! ak endak mau sudah d ckp macam2 :( untuk koe laa ya ! ak SAYANG koe ! ak still CINTA dengan koe ! 3 bulan lebih dah kita breaak :( ak endak kuat waaa bgnie trus ! sakit syak ak rasa terus :( xpa lah ! ak taw koe bahagia ! koe bahagia dengan DIA ! sedangkan ak ? ak ? ak menanti kau ! tp koe endak pandai HARGAI ! koe x pandai jaga perasaan ku :( ko JAHAT WAA ! ko JAHAT !!!!!!!!hemm dah laa ! endak mau kenag suwaa ama org yg endak sudi ! x paa ! btul kata ko ! lau ada JODOH xkn kemana ! tp mau MMG kita ada JODOH ! ak tetap ENDAK AKAN terima koe balik ! sebb ak taw ! sekali di kasi KECEWA ! SELAMANYA tetap di kasi KECEWA ! btul kn ? hemm udah laa ! ak mau BUANG koe jauh2 dari HIDUP ku,dari HATI ku :( tp ak endak snggup waa ! hemmm aiiishh sudah laa ! stop dah cita sal c BAKRI !

LOADING...

Nama : NURSAM BIN ANTON | panggil sak [AWIK]
Umur : 19 TAHUN | mau masok 20 bha :)
Pekerjaan : TELEKOM TAWAU

haa ? sapa kaito ? ini laa c awik :) CINTA hati saya ! hahaha walaupun endak encem mcm koe kn BAKRIE , tp dia pandai jga aty ! 
ala itu kn baru awal . endak taw nnty belakang hari ! wakakak endak kisah la ! tp x pasti ! ak endak mau TERLALU SAYANG ! nnty ak KECEWA :( kn ? bul kn ? wakakaak k arr chow ! salam !

P/S : ak BELAJAR sayang ma koe AWIK  





Saturday, July 16, 2011

SAKEYT HATI >.< [akBENCIkau]

Assalamualikum ! hemmm sakyet haty ! SAKEYT HATY ku ! bodoh bha kau ! KELUAR LA koe dari HIDUP ku ! yg penting ! KELUAR KOE DARI HATI ku ! napa lah ak KENAL lelaki mcm ko tu ! ak MENYESAL KENAL koe ! ko taw ka MENYESAL!!!!!!!!!!! sampai bila2 pun ak TETAP AKAN BENCI KOE ! ak tak MAU KENAL LAGI DENGAN KO ! koe mau taw knapa ? jn koe pntingkan dri mu sendiri >.< ! koe pikir perasaan ORANG bha BODOH !!!!!! koe endak taw sensaranya aty ku ! koe endak taw kn ! ko taw ko BAHAGIA ! 
kau taw apa sebb ak syt tol aty ma koe ! naa sebb ini !!! ini nie !!





AK BENCI KAW !!!!!!!
BAKRIE BIN SUMANG ! AK BENCI KO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, July 13, 2011

~PENAT =,= '~





huhh naa ak mao mulakn mcm mna yaa ! ooowh yaa :) dari pagi adehh bnyak syak barng oowhh ! PENAT sngat waa ! adeded >.< petama tuu BUSAN gilak , bb xda barang , skali barang sampai ?! endak tekata ! diam2 sak arr smbil buat :) hahaha adedeh apa lah ak nie . bnyak bicara satjaaa kn , 
dahh arr busan sudaah cita sal tempat keja tuu :) adedeedh :D


Bah stop dulu :) td ak dengar lagu joee ! bessttt baru syak ak dapat tu lagu :)
lagu nie KHAS untuk koe BAKRIE :)
kalau koe mau DENGAr nie lagi koe DENGAR syak lagu di BLOG ku nie ! sbb ak x bole sent maa koe dahh :'(

naaaa ni LIRIK LAGUNYA :)


Di malam ini, Di Waktu ini
Ku masih terkenang dirimu
Biarpun tiada kau disisi, diriku.
Senyumanmu, raut wajah mu
Membuatku terus merindumu
Biarpun kau meninggalkan aku, cintaku.

Ku cuba tanpamu disisi
Ku cuba tanpa hidup denganmu
Meskipun ku tak mampu lupakan mu, kasihku.
Ku cuba tanpamu dihati
Ku cuba berhenti merindukan mu
Ternyata tiada pengganti dirimu, selamanya.

Sedetik ini, ketika ini
Ku masih memikirkan mu
Dimanakah dirimu kini, gadisku.
Andai aku, ulangi lagi
Cerita aku dengan kamu
Takkan ku menyakiti hatimu, bintangku.

Ku cuba tanpamu disisi
Ku cuba tanpa hidup denganmu
Meskipun ku tak mampu lupakan mu, kasihku.
Ku cuba tanpamu dihati
Ku cuba berhenti merindukan mu
Ternyata tiada pengganti dirimu, selamanya.
Kini...


na semuanya tentang PERASAAN ku yg ak rasa sekarang ! bha oke CHOW !

P/S : AK TETAP MENANTI KAW !

~ak SAYANG ini URANK~

salam ! hellow , ahh penat dowh ! 1 ari nie bnyak tol barang sampai :) alamak ak mau cita nie lari dari TAJUK wa ! ak mau bg taw yg ak SAYANG ini urank

LOADING..


hikkksss ! napa ak syg ma koe ? apa gak istimewaa koe ? hemmm x palah ak tnya biar ak yg jwb bh kn :P k arr mao masok kejaa ! daa salam :)

P/S : AK [SAYANG] koe !

~Jangan kaw MACAM >.< ~


Assalamualikum , yeahhh ak appy wa nie :) hahah ada juak cikit prubahan pada blog kuu yg endak seberapa nie :) x palaa HASIL TITIK peluh la katakan endak laa plak ak mao COPYCATS :P biar laa apa org mao ckp ? endak ak kesaa janji ak SENYUM :) 


stop story pasal tuu :) mlm nie ak endak  bole tdur waa napa tuu yah ? adedeh ak RINDU bha dengan dia , hemm kalau laa diya taw ak syg tol ma dia hemm susah gak ak mao ckap . ahhh sudah laa  ! ahhh mls mao crita sal koe ! nnti ak nngis bukan ko bole PUJUK gak kn :D wakakaka apa2 sak arr .
dak da cerita wa sebenarnya ak nie :) hahaha sajaa jew mao test2 power wkwkwkwkw , esok keja arap semuanya kmbali mcm biasa amin , bha mao bobok luk !



 [SebelumBobokMestiBerDoaDulu]

Ya-Allah , Jika ak Jatuh CINTA , Cintakanlah ak Pada Seseorang yg MELABAUHKAN Cintanya Pada-MU , Agar Bertambah Kekuatanku Untuk menCINTAI-Mu
Ya-Rahman , Jika ak Jatuh HATI , Jagalah Hatiku Padanya , Agar Tidak Berpaling dari Hati-MU.

AMIN :) Gudd Nite 

Tuesday, July 12, 2011

~ak RINDU mereka [KaDRie's FaMily]~


Assalamualikum . :) jawab arr , bdosa tuu endak d jawab :P . hemmm tetibaa mau stury ! tntg cuzzies ku :) windu maa dorg smuaa waa ! semenjak akak ku stady ! jarang dahh mau lepak-lepak . keluar ag jalan2 :( yalahh , smua sibuk ! :( ag pun endak best bha kn lau jalan cikit-cikit ! mau ramai2 :) baru GEMPAK . xpaa ! akak ku last dah nie taun :) dak lama dia KONVO , x taw laek nie dia smbung d mna ?! hahahah
LOADING....

time d sungai tongkang :) biar pic lama jnji kenangan tu ADA !

dalam kapal sempat laek yaa :)

snap | snap | snap :)

mereka syak ak xdaa :(

always love :)
table time :)

naa mishh ma durng nie smua waa ! UI cuzzies ? bila ta jalan2 laek nie ? adehhhhh rindu bha maa kamo smuaa !

naa ni pic yg palink ak suka :)

AK | SAYANG | CUZZIES <3


aikkkk out salam :)


Friday, July 8, 2011

ENTAH , =,='

Assalamualikum , huhh halop :) lama endak kacaw benda nie , maklum laa busy bha , keja sak d pikir , hahaha ak bosan wa nie , tulaa ak mau curhart2 .
tetiba trgerak plak haty ku , mau cuhart tntang dia , hemmm ak seday waa ! endak sngup waa mau citaa d cini , tp entah laa , takdaa tmpat ku mau curhart :( , jd d cini sak laa , td ak call c BAKRIE , huhh keciwaa ak waa ak , blum smpat ak mao ckap hello , dah ada tulisan 'waitting' , hancur aty guaa doh ! sial bha , sakeyt bh sial . ak taw dia on CALL dengn pmpuan ! kunun kawan nya , huh biar pun ak ma dia takdaa papa suwaa , tp aty ku maci SAYANG ma dia , aiiiiii susah bha lupakn dia nie , walaupun ak yg salah bb minta BREAK ma dia , tp apa kn daya JODOH tiada :'( , 
BAKRIE , koe taw kaa yg ak tu SAYANG sngat ma koe , hemmm :'( cemburu bha ak time koe on CALL ma tuu pmpuan walupun koe ckap 'KAWAN BH TU' tp ak tetap cemburu :( emmm [mungkin kah aty ku milikmu] ku SAYANG pada mu :( endak kuat waa ak nie , ari2 nngis pkir sal dia tuu . aiiii , [tuhan berikan ak hidup satu kali lagi , anya untuk bersamanya , ku mencintainya , sungguh mencintainya] 


I Love You Because

napa bha susah sngat ak mao lupakn koe bakrie ? huh entah laa kn , mayb sebb ko lelaki yg susah tul mao dpat waa kan ? huh mna endak nya , susah mau dpat lelaki yg btul2 INGAT DENGAN TUHAN ! hemm slama nie , koe yg ajar ak , ko yg bg ak semangat ! selama ni koe yg ada untuk ari2 ku , lau ak seday koe sak yg kasi ibur ak :( ahh siwaa ar ! endak kuat waa ak ingat smua tuu :( tp ak tetap mau crita .
bakrie koe ingat ka lagi time ko d TAWAU ? hemm frist taa jumpa d mana ? huhuu walupun tmpatnya endak ROMENTIK , tp setiap ari ak tgok tmpat tuu msty ak ingat koe , huh ! koe ingat tmpat selalu kita dating ka ? huhh , lau ak limpas citu ! huh tuhan sak tahu mcm mna persaan ku . ko ingat ka lek time kita jalan tgok wayang ? ak parking keta ku d otel emas , baru kita jalan kaki :'P ole sbb ak takut bnyak keta , ak parking jauh2 , hemm kita p tengok KEMEJA , tp mahal :( pstu ko mara ak bb slalu mejok , hehehe mejok d tengah2 jalan raya laek tuu , lau knak langgar hahahah maty ! huhh . ]
ada lagi benda yg endak bole lupakn ko , hemm tiap kali ak rest , abg mu selalu ak tgok ! sama bha mukak kamu , hemmmmm ku endak taw kaa mcm mna jiwaa ku tgok abg mu , mcm ak tngok koe sak bha ! hemm sama bh bakrie , kalu laa koe taw ak tuu syg sngat ma koe ! hemmm entah laa , susah gak suwaa , OUT endak tahan ak , air mata ku mnitis trus ! basaa suwaa lappy ku :'( kata2 terakhir ,
[Bakrie ak SAYANG koe]