CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~~ MEREKA YANG ONAR ~~

Assalamualikum :) Welcome To Faarah PUNYA blogg bha !! , Disini sy akan menceritakan tentang kisah suka duka dalam hidup sy , Tanks For reading my CURHAT , and please leave a comment . Thank You :D

Thursday, November 24, 2011

G I V E A W A Y ♥







yeaa map laa ~ baruu arii ni nak buat bendaa ni ;D okee saia punn tak pahamm sebenarnyaa ni apaa ;D HAHA ~ budunyeee , nii ponn saia kenakk tag olee SAHABAT baruu saia ♥       budakk cutee nii ygg tag saia cacaa , tengkeuu dearr 



tag ~

 #eychak 
#Nuyuy 
#azza
#Arezriyyn

TERIMA KASIH -.-' ## SAMASAMA^^'

Friday, November 18, 2011

TANGISAN demi TANGISAN


:'D setiapp entry kuu mstii tentangg SEDAY kn ? lalalala memengg hidup kuu penuhh dengan TANGISAN lalalal luar jak nmpak appy ;'D malass waa >.<' , serius ak cakp . ari nii ari BURUK buat ak , ahh Ya-ALLAH dugaan muu ;'D begituu besarr ak rasa sekarngg ;D dalam 1 arii , mcm 2 perkara berlakuu >.<'

GADIS strawberry saia

akuu kehilangann DIA :'(
siapa ?? hemmm kawan ygg selamani , FAHAM ak , tempat ak meluah , dan di citu juak RAHSIA kuu dia tau , tp :'( diaa xdaa sudaa , hemm AK MINTA MAAP , tp betul kn apa ak cakp , bgus laaa terjadi apa ygg d sampaikan dalm mimpi kuu tu m xdaa yg SAKIT HATI !! xdaa kn ;'D hemmm , bha lau mmg betul terjadi paa yg pena ak bg tau kau , hemmm ak mauu ko tau jak , ak SAYANG KAU !! ak baru sedarr orngg mcm ak x LAYAK kauk gelarr KAWAN ;'D lalalala tp papunn kau lahh besst preen kuu , kau la SAHABAT SEJATI ku >.<' makasih kawan sebb tahan dengan prangai kuu ;D best dapat kawan macam kauk ;'( 

## SAMPAI BILA2 pon kita tetapp KAWAN ;'D



blurrrr pastuu plakk pasal c MOMOD !! motorr kuu >.< selamaa niee dia jak HARTA ku , HARTA kesayangan kuu >.<' nabolee ak idup tnpa diaa T_T alaa , biarr kecil mcm mnaa punn ak x kesehh arr , jnji jn sak diaa ygg rusak , neaa sekalii tadik , c noy bawaa itu motorr , kebabommmm , d longkangg suwaa owhh adeeesss neaa pecahh !!! patah !! hancurr cover bawaa dekatt injin , lalalala ak hnyaa mampuu !! T_T

##  MOMODD ak SAYANG KAUK




x maoo bnyak cakp !! x tahn dahh >.<' hemm :'( saia bukann minta paa ma ko , hemm mintaa di hargai jak :'( hemm bukann mau mngungkit >.<' adeeess x tau laa , susahh saia mau ckap  !! hemmm :'|
hilangg mood mauu UPDATE nie blog :P adehh , khas tuk kauk sayangg
luahann kuu dalm LAGU ~

ARMADA - BUKA HATIMU

Aku telah lelah mengikuti
Semua langkah kakimu
Dan mengharap bisa memiliki
Berbagai cara telah aku lakukan
Untuk hidupmu
Hingga aku mengorbankan hidupku

Buka hatimu
Bukalah sedikit untukku
Sehingga diriku
Bisa memilikimu

Betapa sakitnya
Betepa perihnya hatiku
Selalu dirimu tak menganggap ku ada.


i'm waitting YOUR answer  <3



## sebab ANDA saia SAYANG !! ada FAHAM !?

Thursday, November 17, 2011

BARU nak apy ~ datangg laekk Feel gilak niee :'(


Fuhh ~ kalii niee !! teramat la sngat >.< sebenarnyaa , tdik petangg laekk , nak UPdate , tp sibuk bhaa , tedaa masaa ;D [ maka masakuu bnyak] lalalala :'D

okee2 begini bha , sebenrnyaa , ak appy dapt tauk ygg orang selamani ak CEMBURU tuu ada couple ;'D lalalala bedosaa saia pikir bukan 2 teradap merekaa ;'D lalalala apyy tuu sementara jak bertukar menjadii sakit aty bilaa semuaaa POST n COMENT aku dan c DIA , ituu budak LIKE semuaa , nurd !! belum sempat ak bacaa dah adaa mukanyaa kat NOTTI kuu , adeh , SAKIT JIWA ku datng laekk  !! adehh , tuut , WHAT MEANS THAT ? apa motifnyaa ? apa diaa still in LOVE with my LOVE ? adehh , sudah laa . lau ak pikir pun ak sendiri yg GILAK !!

STOP IT !! its HURT -,-'
sebenarnyaa , ak pon x tauu apa perasaan mu ma ak ;'( mmg akuu bahagia time ko UCAP sayangg ma ak :'( tp itu knn ucapann , semua orang bole cakap ! :'( x palah TUHAN sak yg tau apa perasaan mu ma aku ;'D papunn tengss SEBAB SAYANG saia ! bahagiaa saia bila awak cakp awak SAYANG saia ;'D

lalalala >.<' ## sesungguhnyaa ak tak rela , melihat kau dengan nyaa , sungguh hati terluka , cukup puas kau buat diri kuu , merasakan CEMBURU !! 

kenapaa kauk pakai TANYAK laek , napa ak JELES !! oke mau tau sngat knn sebb nyaa ....... sebabnyaaaa  AKU SAYANG KAUK !! FAHAM !!
lalalala entah laa , saia mau nngis duluu puass PUASS !! 

p/s : TANHIAH ! andaa berjaya membuat saia MENANGIS ;'D

Tuesday, November 15, 2011

CEMBURU menguasai dirikuu :'(

Assalamualikum ..

   :'( nangiss !! nngiss !! nngiss !! sampaii 'MATI' sekali ponn , endak d pedulik bhaa :'( hurrmm , entah laa , sakit aty jak . xpaa , SAKIT HATI KAN BEST !!! bestt gilee..gilee siall !! adehhh , :'( mauu nngis !! tp air mata kuu endak bole keluarr lalalalala :') knpaa wahh susah sngat kauk ANGGAP aku ? susah kaa ? hemm , SABAR ! ak mampuu sabar sakk :') dalam senyummm kuu ada tangiss !! tangiss sebb kauk !! kauk pena ckap xdaa gunaa nngis pasal kauk BULLSHIT bhaa ~ ak nngiss bb kauu SAYANG !! AKU SAYANG KAUK !!! hemm , xpalaah , perasaan ak :') ak mesti jaga sendiri . sapa mau jaga knn ? xdaa :') lalalalalala ~

TITLE kuu tulis CEMBURU :'( a'ahh benarr ak CEMBURU !!

aku pun x tauk bh napa aku bole cemburu :'( napa tuu ya ? jujur laa , setiap hari ak online . profile sapa ygg ak buka ? tentunyaa DIA :') hemm . lau bolee setiap masaa ;') lepastuu orngg keDUA ak bukaa EX kapelnyaa ~ c TUTT biarlahh rahsiaa ;'D , sebnrnyaa ak x knal pon orangg nya , tp ak nmpak dari gambar , msti orngnya baek :') tp entah laa knpaa bisa !! kenapa BISA !!! hemm ,
mauu ak larangg TAPI......TAPI....TAPI .... ak x daa hak mau larangg dia :') ak ma diaa CUMA COUPLE !! fuh ~ lau ak BINIK nya tadii mmg arr ada hak kuu , :') COUPLE jak punn , xdaa ikatan papa :'( tp ikatan padaa nama COUPLE jakk :'( 




alaaa aku sedarr bha :') cukup SEDAAR ! ku ikhlaskn apa adanyaa ak , tanpa harus ak mengeluh , karna ku yakin TUHAN lebih tau . ini terbaek untuk kuu ;) tak perlu lagi ada air mata ;') sbb xdaa juak yg PEDULIK !! 


SIMPLE MUSIC for me ~ untuk tenangkann jiwaa ;') teda music teda jiwa :'D airr mataa PERKARA BIASA ;'D biasaa AIR MATA KU KELUAR untuk lelaki , tpp ADA ?? ADA ? HAHA ~ adaa DIA KESAH lalalalala dia x kisah punnn :'P

TEDA MUSIC JIWA SAIA HANCUR ;D




Monday, November 14, 2011

PICAGARI time sekola :)


Assalamualikum ...

    okeh , sekarangg mau rajin2 cikit update ini blogg , yeaa laa , lau endak berhabuk nnty endak d jaga :P adehhh . bhaa sekarangg nie mau story pasal sekolah ~ yeahh mau hampirr 1 tahunn ak dah berhenti sekolah , berhentii bukan sebab apa , tp sebab tamat pengajian :P lalalalalala


HAHA ~ rindunyaa ak pakaii baju NEYH !!

lalalala alamakk , rinduu gilak bhaa >.< adessss tetibaa rinduu mao pegi sekolaa :')



ahh ini diaa budak PPKK 09/10

HAHA ~ time ni ada lawatann , d rumah kanak-kanak cacat ;) mstii trtanya2 mnaa kaa ak di cito ? wahh perasann laek ak bhaa :D okeh2 timee ni aku jijie memey rancangg namao ikot biarr laa cito , gilak ann :P adehhh , d suwu buat lawatann , kamii p bandarr jalan2 HAHA ~ timee ni punya laa dajjal ak , HAHA ~

PENGAJIAN PERKHDMATAN KANAK-KANAK


niee pulak mauu dekatt SPM ~ lalala time niee adaa lawatan , cigoo PPKK dari keninggau datang bg cikitt ceramah :D adessss , timee d bg ceramaa tuu , treep sak mendengarr maka , TIDUR HAHA ~
ahh , timee niee ak adaa tp malas ak bergambarr , ak , jijie , memey , kamiii dudk2 sak di belakangg tuu :D nampak tngann sak bentuk 'PEACE' hahaha timee gila2 juak niee missss sngat2 :')



niee palingg arr kamii semuaa PICAGARI ~ HAHA adehhh rinduu korngg , ketat2 , tinggk ituu tempat MPT hahaha mcm xdaa tempat laen bha , ala buat laen dari ygg laen , besanyaa orngg bergambarr d HIGHWAY , neaa kali ni kamii anggota picagari smuaa MPT ~lalala misshh kamo smuaa gilakk . mnaa ak d cini . toksaa cari ak , lauu adaa ak , mayb xkan adaa ni gambarr , pam kn :P



Ziezie , Faarah , Meymey , Qieyna , Dayang , Erma , Ayu , Eychak , Nurul , Nana , Azlan , Aluk , Rahmat , Azrin , Naim

rinduu dengann KAMU bha HAHA ~ ingatt ka kamuu timee kita pegi table tu ? adehh , gilakk bha !! xdaa gambarnyaa , terPADAM sudaa :'(

hope dapat lepakingg dengann korngg laekk :')
sayang kamuu orngg PICAGARI RULE's







~ taken by MUHD HERZANSYAH BIN BACO ~

Assalamualikumm ~ :D
 



     okee dehh paa laa kabarr muu nie yaa blog ? lamaa dah ak x update keciann , :') bukann x maoo , tp malass mauu update :P laek punn x tauu laa cerita sal apa :P lalalal okehh bukann itu ygg ak mau ceritaa , look at my title , wahh trepp speakingg laek ak :P anu bhaa ituu ~ yeaa sapaa tuu lalalala anuu bh tuu , diaa c pujaan hati pangeraann jantungg kuu ~ ngeeee , lalalala
alaa , baruu sak kamii kapel laa ~ 03,11,2011 yahh :P kamii kapel baruu 1 mggu 4 ari , aik , betul ka tuu ? alaa kaci betul jak laa :D senag nyaa dalmm hatii .
okee2 mauu tingguk gambarnyaa ka ? toksalaa , nnty laen kali laa yaa :D





nama diaa ~ Muhd Herzansyah Bin Baco , diaa anak jatii TAWAU , tapii kerjaa di KEKEY :') jauhh kn , kesiann ,bha endak paa biar jauh d mata tp dakat di atyy :')



ini orangnyaa :D lalalalal lauu adaa yg kenal diam2 sakk buat x tau , tp ingatt .....

amaran keras !!

DIA SAIA PUNYA

harap maklum !!

Wednesday, November 2, 2011

~ BUDAK baik TAG ak ~

Assalamualikum :)

Hari niee nak cita sikit arr , pasal TAG ~ ngeeee :D mstii korngg x FAHAM kn ;) adehhh x pa laa , nnty lauu korngg bacaa sampaii abiss korng FAHAM gak tuu :D . okehh saya dapat ENTRY ni ponn darii budak BAIK :) Maznah ` papunn tengkeuu yaa TAG maa saya ;P

   THE RULES ~

- Must post these rules.
- Each person must post 11 things about theirselves in their journal.
- Answer the question the tagger set for you in their post. Then create 11 questions for the people you tag to answer.
- You have to tag 11 people.
- Go to their page and tell them.
- No tag back.
- No stuff in the tagging section about 'you are tagged of you're reading this.' You legitimatelly [a.k.a. really, trust, with all honesty] tag 11 people




11 things about me :)

.: Noorfaarah'Ayieen Binti Rabiansah :.

.: 18 Tahun :.
.: Duk Taman Semarak , Tawau , SABAH .:
.: Suka cari KAWAN endak suka cari MUSUH :.
.: ONLINE it's me :.
.: Seorang yang CENGENG :.
.: ISLAM agamaku :.
.: anak kpd TUAN RABIANSAH n PUAN MARIDAH :.
.: seorang yang GILAK kalau bawa MOTOR :.
.: suka LEPAKING dengan teman :.
.: i'am SINGLE but NOT AVAILABLE :.



okeeh ~ dah tauu kn tentangg diri kuu :) sekarangg mauu jawab semuaa soalan , okee MAZNAH :)

~ kite niy baik ke ?



kamuu memangg baik :P


~ pada pendapat korang , kite niy sombong tak ?


tak la , tak sombongg pon :)


~ Korang sayang siape ?


semuaa orang saya sayangg termasuk kamuu .

~ cer tulis sikit nama dyorang ?


eycak,nurul,zizi,zaza,asya,noey,anna,azza,minie,sam n kak ekin 
~ sebenarnya banyak , tp awak minta suru tulis sikit jak :P

~ benda yang korang sayang ape ?


semestinyaa c momodd MOTOR kuu dan c bulat PATUNG ku

~ kalau korang diberi peluang untuk lepaskan perasaan . korang nak tak ?


taknak laa . >.<'


~ kenape ?


sapaa yg nak dengar ? xdaa yg nak dengarr >.<

~ kalau suatu hari nanti , korang diberi peluang untuk membalas jasa ibu bapa korang , ape yang korang nak buad ?

bawa mereka pergi ke tanah suci ;)

~ suka tak entry -2 yang ade kat blog niy . tolong bersikap jujur yee


suka , suka , suka ~ jempol sangat

~ apa komen korang tentang blog nie ?


nice blog , SIMPLE but SMART

~ kalau korang di kutuk ole sesiapa sahaja , apa perasaan korang ?


huh , mau nngiss T_T tp maci bole tahann :) 

ahh dah jawab knn :) huhu hopee x daa yg tersinggung k :)



oke sekarang faarah ag bg soalan k :)




pada pendapat korang , aku ni baek tak ?

# kenapa pulak ?
# korang suka dengar lagu tak ?
# lagu apa laa tuu ?
# korang rasa aku ni macam mana ?
# sapa orang yang paling korang sayang ?
# korang suka lepak tak ?
# kat mana n pegi dengan sapa ?
# bagi komen bha tentang blog saya :)
# korang ada pujaan hati tak ?
# bagi tau la sapa namanya ?


oke laa , kepada yg d tag , sila laa jawab :) love you all <3

TAG ~


harap korang yangg saya tag niee JAWAB yeee makasihh  :)




Tuesday, November 1, 2011

sayy hello to NOVEMBER :)

Assalamualikumm :)

        hyee , all , bee trepp laek ak . HAHA /wahaha neaa x kuuu sangkaa bhaa bulan 11 suaa , maksud kuu NOVEMBER ~ huhu , bulan ygg dulunyaa bermakna dalamm Hidup kuu , huhh tp ... huhh sekarangg mmg x daa maknaa apa2 dahh  bulan niee bulan kenangan kuuu ~ ngeeeee