CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~~ MEREKA YANG ONAR ~~

Assalamualikum :) Welcome To Faarah PUNYA blogg bha !! , Disini sy akan menceritakan tentang kisah suka duka dalam hidup sy , Tanks For reading my CURHAT , and please leave a comment . Thank You :D

Thursday, December 15, 2011

BERAKHIR ;'D kembali SINGLE


yeaa , okee semuaa da berakhirr , jadii STOP namao sudaa sebut pasal diaa ;'D HAHA ~ mmg duluu akk bodo betul endak penaa dngar ckp kawan2 kuu tentangg diaa XD adehh mmg tp okee x usah sesali ag , saia sudaa SINGLE , HAHHA XD okee untuk pngetahuaan kauk , mmg saia sayagg ko , tpp , baruu saia sedarr tidaa gunaa sayangg katt orang mcm kauk -.-' HAHA ~ daii sakiiitt , betul apaa , dalam laguu pon adaa ckpp bh , AKU ENDAK LEVEL sama PLAYBOY HAHAHAHAHA XD assssiiik

okee blog kuu dahh bersihh darrii wajah nyaa , jadikk sekarangg tedaa lagii tangisann XD ygg adaa snyumann tandaa saia BAHAGIA , okee saia sekarngg aknn buang perasaan saia kat andaa , kalau tauu knn baguss  sakit mengharap cintaa c BAKRIE bha -.- daripadaa memberii cintaa untuk orang laenn , lalalalaal whatever laa , blaa blaa blaa , okee XD saia out duluu , HAPPY niee , sekurang2 nyaa , saia masi adaa kawan2 saia yg adaa n terbaekk untuk saia :) sayangg kamuu semuaa , HAHA mcm dalamm laguu kann , DUNIA BELUM BERAKHIR BILA KAU PUTUS KAN AKUU , MASIH BANYAK TEMAN2 KU DI SINI MENEMANI KU ;D neaaaa duluu ko nyanyi knn laguu niee , neaa sekarangg akuu nnyii untuk ko :) okee

papaii :)

Monday, December 12, 2011

saia langsung TAK FAHAM !!


helo ;'D hyee all , hemm okee setiap arii , ceritaa saia pasti tentang kesedihan ygg saia rasaa -.-' heem lau korangg x sukaa korang bolee BERAMBOS darii cini okee , hemm :'( bukann nak kurang ajarr , tp ,!! dah korang x sukaa buat paa masii nak baca kn ;')



okee kali niee semstinyaa tentangg KESEDIHAN saia :'( satu2 bha bilangg yg datang -.-' akuu dak paaham langsungg pa ygg kauk cakap tuu , selaluu kauk bilang ma akuu knn zann , NANTI KAUK TAU JUAK TU !! okee dah sekarangg akuu dah tauu =.=' akuu dah sangat fahamm , FAHAM SANGAT2  :'( napaa kauk endak bg tauu yg kauk ma DIA masii COUPLE ?? napaa ? BANGGA ka kaukk ko di rebut2 iyaa ? hemm apaa waa niee ? endakk PUAS ka kuk kasii sakit aty PEREMPAUN ??  DIA still ma kauk knn zann ? napaa ko siksaa akuu bgniee ? apa juak salah kuu niee ma kauk ?? napaa ?? pena kaa ak buat keluarga muu sakit aty ? hemm kenal keluarga muu sak endakk :'( jadii apaa ? apaa semuaa niee ?? tolong bhh jelas knn ma ak -.-' akuu betul2 endakk tau sudahh mau buat paa ! satuu sudut akuu mauu jal LEPASKAN kauk , tp d satuu sudut laekk akuu CINTA kauk !! kauk berjwyaa merajai hatii kuu BUDAK !! :'( napaa waa ko bgniee ??

## ANDA BEGITU KEJAM !!

Sunday, December 11, 2011

akuu nak cakap yang akuu RINDU



hyee , tengs sbb usha inii blog , n tengs juakk sbb folow , HAHA ~ jn risauu saia akan FOLLOU andaa balik , ;D hemmm okee semalam 10,12,11 :'D ituu bhaa gerhana bulan , semuaa orang sebut2 , menarik bhaa kn ;P adehh semadd laa saia sendiri pun tingguk tuu BULAN , YA-ALLAH , cantik tak terkataa :') sampaii menangiss owhh , saia tingguk ituu bulann <3 lalalalala bukann seday , tp telampauu gembiraa , sungguh CANTIK ciptaan TUHAN knn ;D nak ambil gambar tuu bulann , tp knn , kamera puu enduk bhaa -.-' endak sampai bh bilangg XD adehh neaa jap upload pic duluu ...


neaa cantik kann , sebnarnyaa ni pic bukan ak ygg ambil , tp ak curii XD d page TAWAU , HAHA endak papa bh knn :)

okee , STOP cerita sal bulan :) sekarangg mau ceritaa pasal title kuu tuu ;'( hemm endak tauu mau mula dari manaa -.-' hanya TUHAN sak tahu perasaan kuu bh :'( betul bhaa demi ALLAH akuu R I N D U diaa :'( ak rinduu kauk bh zann dan masok hari niee dah 3 hari , kauk buat ak mcam orang asing :'( apaa juak salah kuu ma kauk ? ko jujur bhaa , ko ceritaa sak semuaa yg ko endak puas aty maa ak , bilangg orng kalau mau jaga aty orang supyaa endak sakit , kauk ceritaa semuaaa nyaa :'( jadii sakit tuu SATU KALI ,

semenjak kejadiann 2 hari laluu kauk mcm x nak layann akuu daa , hanginn sana sini , bad modd :'( hemm rinduu bh akuu koo merepek !! sekarangg betelepon ponn macam hemmmmmm YA-ALLAH :'(  kuat knn aty kuu :'( akuu mampuu bertahann !! ak mampuu PERTAHAN KAN hubungann kuu nii :')





natauuu mao cakp paa lagii :'( kinii air mataa kuu mula mengalirr , engkau masii belum berubah engkauu tetap samaa -.-' hemmm sebnrnyaa baruu habis ONCALL dengan dia tadii :') hemm tp kejap jak , malas akuu mo ganguu diaa :'( diaa sibuk kerjaa -.-' tponn pon x sampai 5 minit :'( yeaaa laa ak mesti paam juak knn diaa KERJA , hemm lagii dan laagiii akuu RINDU DIA :'(

## dengarkann akuu ku MERINDU kan muu :'(

Tuesday, December 6, 2011

sekadar nak MELUAH






endaak tauu mao mula knn dari mana -.-' saia pun bingung owhh , natauu sudah ma meluah dengan sapa , selama nii maci adaa juak ygg sudi dengar luahan saia owhh , sekarang ?? entah laa dia punn dahh x anggap ak SAHABAT dia -.-' ak x tau apa sebenarnyaa salah kuu ma dia tuu ! semenjak dua menjak nii diaa dah memang orang asing untuk ak :'( napa ko buat saia bgni rinn ?
ak bacaa tu blog muu :'( agak kecewa ak yaa , kauk PURAK2 macam tak da papa jak depann ak , hemm ak tau ko memengg banyak masalah , bgtu juak ak rinn ;'( masalah tuu bnyak bha -.-' sebenarnyaa ak x mo bh nasiat muu :'( ak mo KAU !! hemmm tp lau memangg kauk endak mo dah jd SAHABAT ku x paa rinn :'( ak bole terima tp ko bg ak SEBAB knpaa kauk buat ak mcm orangg ilang araa ? okee mayb betul arr ko ckp semuaa tuu -.-' tp kadng2 ak pikirr , sbb DIA kita bgni kan ?? ko bg ak semuaa semngat tp ak masi BUTA !! hati dan perasaan kuu BUTA sbb dia :'( betul knn ? okee mayb ko punn bengang dah ak , balek2 ituu jak trus yg ak ckp ;'( tp ko endak tau knn ak pikir semua tuu ? semua tentang dia DAN juga tentang EX KAPEL nya tuu -.-' kauk tau kaa rinn , setiap HARI ak ONLINE , FB ex kapelnyaa bh jadii KEUTAMAN kuu :'( nataw napa ak bole bgtuu rinn :'( jujur laa ak kataknn yaa rinn , selama ak ber KAPEL diaa orangg ke DUA buat ak GILAK !! kauk tau kaa ? kauk tau knn sapa ygg pertamaa ? yahh betul ko rinn , c BAKRIE !! dia yg pertama rinn :'( nataw laa , sebelumm ak kenal c bakrie ak betul2 anggap CINTA itu sampah !! budu bh , sapa pikir pasal cinta , hemm timee ak mula kenal c bakrie , ak terima dia bukann sbb ak CINTA dia , tp sebb ak mo balas dendam dengan ygg namanya LELAKI -.-' hemm kauk tauu rinn ak kenal c bakrie darii ak form 1 sampai laa ak form 5 kamii berkawann , tp ak ingat juak time tuu 4 november 2010 - ak kapel dengan diaa , hemm :'( last 2 hari demi hari ak kenal diaa , ak x penaa dapat LELAKI mcm diaa , diaa d GELAR BILAL lauu d asramanyaa :'( kauk tau lauu berteponn , ak ma diaa x penaa cerita tentang kami , tp diaa selaluu bacakann ak hadis , kadang2 diaa bacakan ak potongan ayat AL-QURAN ;'( start di situu ak LULUH !! ak terjatuhh dengann cinta nyaa , diaa laa semuanyaa !!hemmm dah arr x kuat ak cerita tentang kamii , tp ak mo gi tauu ko , start ak putus ma diaa tu , jujur laa , bnyak tol boyfrend kuu , berganti2 dalam 1 hari msti ada sak boyfriend kuu , tp ko tau yg lebih dashyat  ka ? xdaa 1 ornaggg pon ygg bole gantikan tempat c bakrie di hati kuu :'( 
last2  , ak kenal c zann c MUHD HERZANSYAH !! hemmm mcm biasaa laa kenal diaa punn sekadar moo have fun ;'D hemm sekadarr mo main2 sak bha bilang orangg , hemm tp ak punn endak tau mcm mana dia bolee masok d aty kuu :'( diaa DUDUK di haty kuu ! dan diaa lah orngg ygg BERJAYA BUANG c bakrie di haty kuu :'( dann sampaii sekarangg dia yg MERAJAI hati kuu :'( susah juak mo terang kann , padahal ak ma c zann lauu d tengok2 mcm bukan kapel -.-' kamii mcm kawan :'( dia buat caranyaa , ak buat cara kuu sendiri , hemm tp diaa endak tauu mcm mnaa knn perasan kuu ma diaa ;'( kadang2 ak pikirr dia BOSHAN bh ama ak , kdng2 diaa maraa juak ak selalu ckp bgtuu , hemm laenn laek ak pikirr ak serasi kaa dengan diaa :'( napaa ak cakp bgtuu ?? mayb diaa dan orngg yg kenal ak jak tau napa ak ckap bgtuu , tp betul apa , lauu laa ko tgok mcm mnaa caraa kami kapel , hemm ko pun x tau kami couple tau pon endak -.-'
tp cukup 1 bendaa ygg dia perluu tauu , ygg ak BETUL BRTUL cinta knn DIA !! hemmm :'( namao keilangan diaa ;'( ak selaluu CINTA dan SAYANG diaa :'( ak harap laa ygg penaa dia ckap tuu ma ak betul2 darii hatinyaa bukann sekadarrr BICARA jakk :'D

dah stop laa peenat daa out lukk tatatata :')

p/s : jnn penaa tinggal knn ak yahh zann <3


maniss sngat senyuman muu zann <3 ak sygg kauu

KAMIKAMI sak niee ko endakk daa :D






yoy , HAHA ~ lama dahh x update knn ? siap kalii mo update mstii BUNTUH ilangg akal , bukann bh maksud kuu endak tau mao buat ayat mcam mna HAHA ~ dupangg ehh :D okee laa BTW tenggs too all ygg visit blog kuu ygg jelek nii :D adehh mo juak kamoo USHA blog kuu yaa MEMENG bha nieee , okee STOP buatt ayatt mcm drama petang2 HAHA XD apa2 je laa bh knn :P

okee skarangg mauu storyy pasal KAMI !! sapa KAMI nie ? kami laa bha HAHA ~ XD jnn emosi bhaa santaii jakk mareee :D
start tangal 4/12 sampaii laa ari nii XD ak keluarr teruss ma budak2 GILAK lalala

nak uplod pic duluu  sabarr yaa :D





zann & zizie


zann <3


zizie XD

neaa dorngg sak bergambarr ak endakk , neaa inii malmm tangal 4 tuu kami lepakkingg d HIGHWAY haha XD datinggg kunukk lalalaala kunuk sak bhaa :P

adaa lagii japp nii keesokkn harinyaa d BUKIT TB :D hahah DATINGG laekk jn jeless HAHA XD


zann lagii :D


akuu UNDUT ^^'


dorngg cakapp dorngg artis HAHA XD


wew , wew , wew HAHA ~ palingg MANANG ini picc sayangg diaa sngat2 <3

okee laa sebenrnyaa banyak lagii bha tpp knn malas dah ak mo bg masok XD semalamm kamii lepakkinng laekk d TAKADA adaa juak ak snap dorngg tp t laa ak bg masok okee btw

## SAYANG C ZANN HAHAHA XD




Thursday, December 1, 2011

R I N D U dgnn kakakakak kuu ♥




holaa ~ HAHA yeaa kitaa bersuaa lagii ;D adehh , naa ni kalii laa adehh kalii nii mauu CURHAT tentangg perasaan seorangg adik terhadap kakak nyaa walauupunn bukann kandungg -.-' ygg pentinggg ak R I N D U kamuu semuaa kak ;'D adehhh !! semuaa kakak kuu niee , ak jakk ygg palingg adek antaraa semuaa >.<' walauupnn ak lebihh BIG darii merekaa tp ak juakk ygg palingg adek HAHA ~ unduk bhaa kesiaannn

okee sekarangg back too the title *trep laek ak* HAHA ~ okee2 seriuss ni -.-'

sebenarnyaa ak x laa lama kenal dengann mereka2 niee ;'D tpp entah laa dah ak anggap mcm kakak2 kuu sendirii :'D



## ini susan HAHA ~ kajenn kuu nie :'D kajenn rempit kuu HAHA ~ adehh ini anak kamii satuu umurr tp diaa awal keluarr dari ak , huhu banyak2 budak d asiaa ni diaa ygg palingg DISAYANG *ak sikit jak* xdaa yg sygg ak HAHA ~ lolx okee rinduu inii budakk kasii melatah ak bgeeee ;D kalau sudahh melatah segalanya keluarr , antara semuaa diaa ygg baik , ikot ckap kakak KESAYANGANNYa kak sue HAHA :D lauu kmi ajak pontengg kerjaa dia laa malaikatt :'D
~ miss youu SUSAN !!


# ini pulakk kak rose ;D yeaa diaa baekkk orngg nyaa . tp lauu merajaukk makaiii sushnyaa mau di pujuk -.- HAHA ~ ingat laekk timee diaa maraa ma c cinmoy HAHA ~ uii bahayaa bha kakak kuu satuu ni , diaa palingg lancangg sekali berbicara , kalauu timee bripingg tuu , adehh 1 kak sue tanyaa smuaa diaa bole jawab ;'D HAHA ~ besaa arr orngg berani knn huhuhu kuat sai nii :D
~ kak rosee I MISS YOU bh !!


# hahh , ygg ini pulak kak ija upzzz salahh myy BABY , HAHA ~ ini pasangann kuu time d lorongg -.- diaa x pena mara ak ;'D tp ak jaat buat diaa kecik aty ma ak :) x paa laa itu perkaraa suda berlalu :'( tp tatap miss sama dia , lau diaa datang kerjaa msti panggil ak BABY ~ HAHA miss nyaa ak angkat diaa laek :'( kak ija a.k.a BABY kuu rinduu dengann kauk bhaa , kapan laek kita bertemuu ;'D
~ kak ija R I N D U , R I N D U bha !!


# ahaa ini laek satu orngg ;D ini kakak kuu yg GILAK HAHA kak minie ~ atau punn scandel kuu di asia :D adaiii diaa bersintaa dengann abam helmii diam2 HAHA~ cinta antara minyak dan tepungg jadinyaa jumput2 HAHA ~ lolx , aduiii lauu samaa ini orngg , bisaa kusutt jiwaa saia -.- balik2 mau tingguk pundann malam2 HAHA ~ kami sama2 buta :D lauu bawak ketaa diaa bawaa pagii jak , mlm endakk lauu ak pulakk malam jak pegi endak , haha ngam la tuu kann brgabunggg meletuppp owhh HAHA 
~ adaii kak miniee RINDU dengann TIMUR mix CINA bhaa HAHA 


# okee ni sorangg laek kakak kuu HAHA ~ kak NAZRA ;D kak nenas kuu , di asia ak pangil diaa kak NENAS  , diaa panggil ak EKAMATRA haha - semadd kauk tuu kak naz :'D adehh , ini kakak knn kaluu ketawakk , maty laa endakk ingat duniaa sudaa ;'D tp lauu diaa ketawaa adehh semuaa orngg bolee pecah perut oehh HAHA 
~ miss youu kak naz miss samaa adek muu juak HAHA ~


# hah kalau ygg ini jann d tanyak laa , diaa sentiasaa jadikk BUDI PUKAKAK kuu HAHA ini kak AZZA , adehhh kalauu kasii melatah , makkkkaiiii lau bole hampus ak d kerjaa kn , tp samaa juak knn kauk punn sama knn kak budi ;'D kalau melatah , kauk tanyak balek tu soalan HAHA ~ adehh lauu ko kak budi ari2 kuu jumpaa , jd RINDU kuu cepatt tol abis HAHA~ tp owess rinduu kauk bh kak budi ;D
~ kak zaa MISS YOU banyak2 laa walaupunn ari2 ketemuu :D


# chak cicak :D adehh inii laek satuu -.- kazenn kuu ygg palingg kuu sygg :D ♥
 adehh kalauu ada diaa nii -.- gilak kuu dengan diaa sak , tp kalaw mood nyaa endak bguss brrrrrrrrrrr habisss ak kenak HAHA ~ ala chill kazenn jn amek aty yaa papun kauk ygg ku sygg bha !! inii orngg ingat laek ak timee jalnn naek motor ma diaa -.- adeeass kunuk mao kauk d urat knn tejo skalii bilang abg tuu , uii ko endak tgok kaa boypren nyaa d depan tuu ;D HAHA ~ makaaa ak ygg bawwa tuu motorr :'D hemmm skrngg diaaa endak laek sama ak bh kesiann -.-' diaa endak sygg ak sudaa :'( hemmm
~ tejo JELEK miss youu , ak R I N D U di marahh ole kauk !!


# toinkk , inii laek satuu cinaa sasat -.-' kak sam ;D HAHA ~ adehh diaa sukak tuu rebut scandel kuu - jeles laa tuu scandelkuu sygg ma ak , HAHA~ cikaro nyaa lah kataknn :P cintaa maty nya pulak tuu c ahpang HAHA ~ lolx adehh kak sam ak tauu ko sygg c ahpang kaan ;D staf palingg rajinn ni d asia ;D sana sinii dengann trolinyaa :D ingat laek ak , timee nangiss sebb BABY kuu :') diaa kaci ibur aty kuu sampaii jatuhh kerusi bhaa HAHA~ adehh sanggupnyaa kauk yaa kak sam :'( map yaa gara2 ak kauk jatuhh kerusii :'( ciann kaukk
~ kak sam RINDU kauk -.- rindu kauk pangil ak COMEL HAHA ~


# and the last kak hasna - ini laek ;D kakak kilik mna endaknyaa adehh , tak tau laa , susah mo ckap HAHA~ kak hasnaa endak lama ak kenal bb dia knn d frst flor sma kak azza ;D adehhh apaapa punn rinduu juak ama kakak kuu ygg kilik nieee :D
~ kak HASNA weii balik kauk tawauu , meh cinii dtng kauk p umaa yaa awas kauk -.-'

HAHA ~ neaa itu lahh mereka semuaa JELEK knn :P adehh smuaa kakak2 kuu ygg JELEK tuu , ygg MEMENG :'D biarr punn memengg tp ak tatap SAYANG !! sayangg kamuu KETAT2 , uiii kepadaa kamuu budak UMS tuu balik laa tawauu bha kesiann ;'D RINDU bh suaa ak niee mo kacaw pundan . lepass nasik lalap , duduk highway , hambur atok senyum terus kepci :'( kamuu endak rinduu kaa ? hemmm ak rinduu d panggil dek ka atau punn comel HAHA ~ adaii maty laa juak , weii kamu endak rinduu kaa TIme KEJAR PENCURI :'( rinduu dowh -.-

# saia menantii kamuu semuaa yaa kakak kakak kuu ygg jelek :'D adehhh LOVE youu bhaa 


story last NOVEMBER ♥


haii - HAHA lama dah x sentuhh ni :D bukann bh teda masa bha kesiann lalalala
btw cumaa nak bg tauu , tadii malam . akuu jalnnn dengann c Zann ♥  HAHA ~ lolx , endak pentingg memangg buat kauk -.-' tp buuat ak sangatt pentingg ya - it's all about myy LOVE hahah cehh trepp ckap om puteh laekk HAHAHA ~ apa2 jak laa ya tak kisahh pownn :D



okee sal semalam , SAYANGG mapp yahh -.-' kenyangg gilak dahh ak timee too , mnaa suda makann pizza laek , endak lamaa tebongkarr HAHA ~ lolx adaaai , ag satuu map pasal last nite , huhh buat kauk menunggu ;'D bukann saia sengaja bha . adaa masalah saia , laek ponn bukann ak x mo ceritaa ma kauk -.- endak smuaa masalahh arus cerita knn :D hope u understand dear ♥  
hemm ygg semalmm kauk ceritaa darii A sampai laa ke Z tuu , ak arap semauaa nya betul , dann ak ponn berdoaa  juakk pasal BENTUK HATI ygg kauk ckap tuu :') kalau bolee pakaii gam gajah jak kasi lekat :'D HAHA ~ lauu endak punn kasii simen kaa supayaa endak tebelah dua :) emm , ak ponn endakk mao apaa ygg pernaa terjadi duluu terjadii dengann hubungann kitaa ni :'( jujurr ak SAYANG kauk sangat2 -.-'

tp knn mcm endak pulakk ak percyaa BISA , BISANYA kauk CEMBURU pasal c EX kuu :'D lauu betul kauk cemburu HAHA ~ appy ak yaa BUDAK !!  lauu ak toksa kauk tnyak knn , sapaa palingg ak CEMBURU -.-' ko tau juak jawapannyaaknn :D uiuiui , SAYANG !! kauk ingat yaa jnji muuu ituu cuklat HAHA ~ lama sudaa ak tungguu ohh :D ag satuuu pasal lepakingg d BUKIT TB tuu -.- nnty adaa masa ak bawak kauk yaa :D , ingatt gak ak cakap muu semlamm tuu :'D semuanyyaa ak ingatt , hemm anuu nnty laa ta tinnguk wayangg yaa :'( bukann namao , tp kauk bhaa -.-' hemmm endak lamaa pegik keykey laekk :'( hemm x palaa kauk pegi laa kunun *wahtrepmejok* HAHA ~ lolx

okee laa sebenarnyaa bnyak jauk mao storyy tp ;D toksa laa -.-' panat tangan kuu nie menaip :D HAHA ~ bh baek laa

## sayangg kauu gilegile BUDAK ♥